Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
106 komentara

'Dostojanstveni smo, nećemo ulaziti u koaliciju ni s kim...'

Građanima je dosta odugovlačenja, moramo konstituirati Sabor i dati maksimalnu stručnost, da se podigne standard građana. Dok god je Petrov na političkoj sceni, bit će mnogo odugovlačenja, rekao je Sinčić

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
106 komentara

Ostat ćemo dostojanstveni, nećemo ulaziti u koaliciju ni s HDZ-om ni sa SDP-om, rekao je u ponedjeljak na konferenciju za medije Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida

- Borit ćemo se da se provodi program koji je dobio glasove i mandate stoga nudimo pomoć u oporbi - rekao je Sinčić. 

- Građanima je dosta odugovlačenja, moramo konstituirati Sabor i dati maksimalnu stručnost, da se podigne standard građana. Dok god je Petrov na političkoj sceni, bit će mnogo odugovlačenja i maltretiranja. Velika koalicija će se dogoditi u ovom ili sljedećem sazivu. Ja je ne prizivam, to bi bilo nešto najgore u povijesti - rekao je Sinčić. 

- Mi smo konstruktivni, želimo graditi ovu zemlju, idemo momentalno mijenjati stvari, graditi stvari, mi ćemo poduprijeti sve konstruktivno - rekao je Sinčić.
 

- Kolega Runtić ne dolazi na sastanke, ne javlja se, ne znamo što je s njim. Postavili smo ga na listu, eto, htio bih da dođe, on je član Živog zida i dalje, pozivamo ga da razgovaramo kako bi mogli zastupati ono za što je na izbore dobio povjerenje. Naša vrata su mu otvorena - kazao je Sinčić komentirajući "pobunu" u Živom zidu.

- Bit ćemo sretni ako vlada koja se formira bude uspješna za godinu, dvije. Njihov neuspjeh je zašto smo mi ovdje. Možemo sigurno pomoći - rekao je.

- Zbog programa sam napustio Most, oni danas ucjenjuju ljude, mi danas nećemo biti takvi. Spremni smo danas pomoći vladi koja bude. Uzalud naklapanja o tome da želimo surađivati s Most-om - kazao je Ivan Lovrinović. 

Živi zid se prvi dan raspada, ostat će im četiri zastupnika

Živi zid i njihova koalicija ostvarili su povijesni uspjeh na izborima. Osvojili su više od 117.000 glasova i osam zastupničkih mandata. Ali njihov uspjeh ima i drugu stranu medalje te su već prvog dana počeli problemi. Novopečeni zastupnik i supredsjednik Živog zida Hrvoje Runtić nije zadovoljan trojcem koji vlada strankom - Vladimirom Palfi, Ivanom Sinčićem i Ivanom Pernarom. Na dan izbora Živi zid je pozvao da se ne glasa za njega, koji je bio prvi na listi, nego za drugog kandidata.

- Troglava aždaja će vas pokušati okrenuti protiv mene lažima i spletkama. Radi se o troje ljudi koji su profesionalna prevarantska banda - napisao je Runtić o kolegama.

Runtić nam je rekao: “Ja ne ostajem uz njih, ali ostajem u Živom zidu”. Kad smo ga pitali hoće li ga izbaciti, kaže da zasad nemaju dovoljno ruku za taj manevar.

Osim toga, neslužbeno doznajemo da Ivan Lovrinović i Ivica Mišić, bivši mostovci, pregovaraju za prelazak u klub Milana Bandića. Četvrti zastupnik je Goran Aleksić iz Franka, a ne živozidaš. Oni tako ostaju na tek četiri zastupnika.
Ivan Pernar nam je na sve to poručio da ne želi razgovarati o tračevima i da ni sam ne zna što će uraditi partneri Živoga zida.

Tema: Izbori 2016.

Možda vas zanima i ovo:
Message