Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
149 komentara

'Živio narod srpske Gline, Glina nikada neće biti hrvatska...'

Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku. Ukoliko srpski radikali pobjede i poraze predsjednika Srbije vi znate da ćete živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, rekao je Vučić

Foto: screenshot/Youtube
149 komentara

Ja nikada u govoru u Glini nisam spomenuo Veliku Srbiju. I to ste vi Hrvati nadodali. Mjera vaše podrške i poštovanja je jednako proporcionalna poniznosti nekoga tko bi došao među vas. Takvu vrstu poniznosti s moje strane nećete vidjeti, rekao je u utorak srpski predsjednik Aleksandar Vučić u Vrginmostu. Tako je odgovorio na pitanje hoće li se ispričati zbog govora u Glini 1995. godine. No njegov govor iz Gline ga demantira. U tom je govoru između ostalog rekao i sljedeće:

"Braćo Srbi, sestre Srpkinje, pozdravljam junački narod srpske Banije srpske Gline,vas koji ste prvi podigli baklju slobode, vas prve koji ste krenuli na ustašku vlast, oslobodili neke srpske teritorije u Republici Srpskoj Krajini. Nikada više ovdje ustaška vlast neće moći doći, nikada više oružanim putem, onako kako je zločinački režim Franje Tuđmana to pokušao. Vi ste ih spriječili. Pokušat će to na drugačiji način uz pomoć međunarodnih sila, zapadnih zemalja, a preko njihovih slugu u Beogradu, tu mislim na Slobodna Miloševića i njegovu ženu. Hrvatska je vojska nekoliko puta napala Srpsku Krajinu, nekoliko puta, a gdje je bila jugoslavenska vojska, nigdje ih niste mogli čuti niti vidjeti. Ne borite se ni zašto što nije vaše, i to mora ostati srpsko. Nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku. Ukoliko srpski radikali pobjede i poraze predsjednika Srbije vi znate da ćete živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi tu odstupanja biti neće".  

POGLEDAJTE VUČIĆEV GOVOR: 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message