Obavijesti

News

Komentari 231

Živjela je skromno: Baki (87) ukrali su životnu ušteđevinu

Živjela je skromno: Baki (87) ukrali su životnu ušteđevinu
3

Mirovina joj je 450 kuna: Mariji Šandor iz Suhe Katalene kraj Đurđevca lopovi su odnijeli sav novac. Ona i sin (53) žive od poljoprivrede i njene mizerne mirovine

VIDEO

Pokojni suprug Ivan i ja oduvijek smo živjeli skromno, gotovo smo si otkidali od usta da bismo uštedjeli. Roditelji su nas učili da moramo nešto sačuvati za stare dane, govori baka Marija.

U studenom prošle godine ostala je udovica i preuzela je brigu o novcu sakrivenom u kući. A sad ga više nema.

Željela sam sinu i kćeri nešto ostaviti, a sad je sve nestalo...

- Kad je sin trebao otići u trgovinu, otišla sam po 200 kuna u staru, već godinama pokvarenu škrinju u kojoj je novac bio skriven. Šokirala sam se kad sam shvatila da nema ni kune. Odmah smo pozvali policiju i sad molim Boga da nađu lopova - rekla je Marija.

Dok joj je suprug bio živ, on je raspolagao s novcem. Nakon što je umro, iz ljetne kuhinje, u kojoj Marija i njezin sin Josip provode najviše vremena, premjestili su novac u staru škrinju i sakrili ga ispod hrpe odjeće.

Lopov je sigurno točno znao gdje je novac. Bio je dobro sakriven

Promijenila je mjesto na kojem je čuvala ušteđevinu zato što su joj prije dvije godine ukrali 1800 kuna. Tada je policija našla lopova i novac. Istom raspletu nada se i ovaj put.

- Godinama smo se svega odricali kako bismo sinu i kćeri nešto ostavili, barem da nas imaju čime pokopati, a ne da to bude njihov trošak. A sad smo ostali bez ičega - jada se vitalna starica, koja se uglavnom kreće u krugu imanja.

Godinama smo se svega odricali. Roditelji su me učili da štedim

- Uvjerena sam da je lopov točno znao gdje se novac nalazi. Rijetko odlazim od kuće, a još su i na škrinji bila dva drvena sanduka kako nitko ne bi posumnjao da je novac ondje - kaže neutješna Marija.

Osim od poljoprivrede, ona i sin žive od 450 kuna mirovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"