Obavijesti

News

Komentari 10

Život u strahu: Isplivala tijela, sumnjaju na serijskog ubojicu

Život u strahu: Isplivala tijela, sumnjaju na serijskog ubojicu

Stanovništvo šestog najmnogoljudnijeg engleskog grada Bristola živi u strahu nakon treće sumnjive smrti u posljednih nekoliko tjedana. Tri muškarca pronađena su mrtva u rijeci

VIDEO

Tijelo muškarca pronađeno u rijeci Avon povećalo je strah lokalnog stanovništva od serijskog ubojice budući da je to već treća smrt u nizu u kojima se radi o mlađim muškarcima. Preminuli je Abdulkadir Mahamoud (29), a korisnici društvenih mreža raspisali su se o mogućnosti serijskog ubojice koji cilja na muškarce koji se vraćaju iz noćnog provoda. 

Opća paranoja zbog sličnih slučajeva u Engleskoj traje već godinama. Naime, u razdoblju od 2008. do 2014. u vodama mančesterske regije umrla su 72 muškarca, a u 29 slučajeva uzroci smrti još nisu razjašnjeni. Stanovništvo otada barata pojmom 'mančesterskog gurača' (Manchester Pusher) jer vjeruje da iza niza sličnih smrti stoji serijski ubojica.

Tim više što postoji niz istovjetnih smrti i u rijekama i kanalima Yorkshirea od prije godinu dana, a u pitanju je 5 muškaraca, također mladih, prenosi Mirror.

Prošle godine britanske TV kuće emitirale su i dokumentarac pod nazivom 'Mančesterski serijski ubojica?' u kojem je u središtu bilo negiranje mogućnosti bilo kakvog serijskog ubojice. Glede bristolskih triju slučajeva ista je situacija. Smrti dvojice mladića, Deakona Wilkinsa i Lewisa Balla, koji su preminuli u bristolskim rijekama policija ne tretira kao sumnjive. Obojica su nestala nakon noćnih izlazaka nedaleko od bristolske luke. 

No, sudeći po komentarima koje su bristolski mediji prikupili na društvenim mrežama, stanovništvo vjeruje da su slučajevi povezani. Svi su upoznati sa 'mančesterskim guračem' i tri slične smrti u kratkom razdoblju u njihovu gradu bile su dovoljne da posumnjaju.

- Po mišljenju Joea Hendersona, stanovnika Bristola, policija i mediji niječu očigledno - postaje sve jasnije da Bristolom hara serijski ubojica.

Anonimna žiteljica šestog najvećeg engleskog grada primijetila je kako se o tome već dugo priča i da se redom radi o muškarcima te je priznala da se ne osjeća sigurno.

Stanovnicima Bristrola sigurno nije svejedno nakon još jedne smrti u rijeci.

S druge strane, policija i dalje niječe mogućnost postojanja serijskog ubojice te bilo kakvu povezanost sa sličnim slučajevima u Manchesteru i Yorkshireu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS