Obavijesti

News

Komentari 66

Životna drama mladog Nike: 'Ovo je moja najteža utakmica'

Životna drama mladog Nike: 'Ovo je moja najteža utakmica'

Sportaš Niko (20) se bori s karcinomom limfnih čvorova. Sportski podnosi bolest, a za njega su dečki iz MNK Kluba 75 organizirali utakmicu humanosti...

VIDEO

Niko Pahek je 20-godišnji mladić koji je ujedinio mlade sportaše, mladić čija je zlokobna sudbina u dvoranu OŠ Jože Horvata Kotoriba privukla sve one koji su željeli pomoći pa makar i kupnjom ulaznice po cijeni od 30 kuna, prenosi eMedjimurje.

Niko iz Donje Dubrave je započeo borbu za zdravlje prije nekoliko mjeseci kada mu je dijagnosticiran karcinom limfnim čvorova. 

Na utakmici 16. listopada prošle godine Niko je rekao da osjeća jake bolove u području ramena i leđa te je bilo neminovno potražiti liječničku pomoć. Tada su mu otkrili bolest.

Mario Paveli je predsjednik MNK 'Klub 75' čiji su članovi organizirali utakmicu humanosti za Niku. Niko je nogometaš, sportaš. Ovoga puta je bio 'napet' su dečki igrali za njega

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U početku je to bio šok, nevjerica i vječito pitanje, zbog čega baš nama - rekla je majka Marina te dodala kako vremena za tugovanja, jadikovke nije bilo.

- Trebalo je bolesti, nažalost, 'dati' ruku i reći, idemo da vidimo tko će biti jači, tko će biti pobjednik - dodala je.

– Niko, kak Niko. Uvijek je volio pobjeđivati, nadmetati se pa mi je već na početku rekao kako će početi utakmica izvan zelenog travnjaka. Davao mi je i daje nadu, širi pozitivnu energiju i optimizam, bilo mi je lakše. Pomažemo jedan drugome, tješimo se - kaže majka.

- Uvijek sam u utakmicama jer za mene je svako stremljenje k cilju utakmica, doduše ova je nešto teža, u ekipi nas ima manje. Predvodi je hematologinja dr. Sandra Bašić-Kinda, dr. med., internistica-hematologinja na Klinici za unutarnje bolesti Zavoda za hematologiju KBC-a Rebro. Neka se ne uvrijedi moji dosadašnji treneri, ipak je moja doktorica daleko ispred njih. Vodi mene, vodi moju mamu, vodi naš mali tim u pobjedu. Ja timu vjerujem, posebno doktorici koja mi je već kod prvog pregleda 'napunila glavu' optimizmom pogotovo kada je rekla neka joj vjerujem, neka budem sljedbenik njezinih uputa, rekla je da neće biti lako - kaže Niko.

- Moramo se pomiriti, kaj je tu je. Nemojte misliti da mi je lako. Bilo je suza kada ih nitko nije vidio i često pitanje 'zakaj baš mene? - dodao je.

Vrijeme između ciklusa Niko nastoji provesti u druženju s prijateljima gdje se bolest ne spominje. U kući vlada prava obiteljska atmosfera. Tu je Nikina sestra Rika, učenica 8. razreda OŠ Donja Dubrava, tu su baka i djed. Pogođeni su oni sa svime što ih je snašlo, no kažu da se i ovdje bolest ne smije spominjati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a