Obavijesti

Promo sadržaj

Velika Zlatna medalja za Iločke podrume na Mundus Vini-u!

Velika Zlatna medalja za Iločke podrume na Mundus Vini-u!
3

Iločki podrumi ponovno potvrđuju svoj status najnajgrađivanijeg vinskog podruma Hrvatske osvojivši Veliku zlatnu medalju na međunarodnom ocjenjivanju vina Mudus Vini

VIDEO

Mundus Vini prestižno je svjetsko vinsko ocjenjivanje vina koje se održava zadnjih petnaestak godina. O njegovoj važnosti u Njemačkoj, ali i u cijelom svijetu, govori činjenica da se svake godine na ocjenjivanje pošalje nekoliko tisuća uzoraka iz svih krajeva svijeta. 

Mundus Vini nagrade održavaju se  dvaput godišnje. Ljetne degustacije u kolovozu povezane su s jesenskim i zimskim sajmovima koji se održavaju krajem godine te proljetne degustacije u veljači koje su povezane s dobro poznatim Pro-Wein sajmom. Visoko kvalificirani međunarodni žiri sadrži enologe, vinare, profesionalne vinske trgovce, sommeliere i stručne novinare koji ocjenjuju okuse vina, pjenušaca  u "slijepim" krugovima te nakon toga odabiru ona najbolja. 

Rezultat od 100 do sada nije dobio niti vino niti pjenušac. Ipak, svake godine postoje neki "kandidati" koji dolaze vrlo blizu ovog rezultata iz snova i nagrađeni su Grand Gold Medalom.

Tako je ove godine dodijeljeno 12 velikih zlatnih medalja, 600 zlatnih medalja i 1133 srebrnih medalja. Jedna od tih velikih zlatnih medalja je medalja Iločkih podruma za vino Traminac izborna berba prosušenih bobica iz berbe 2011 - Slatko bijelo vino, proizvedeno je od pažljivo  izabranih prosušenih bobica grožđa s viskom koncentracijom šećera branog na apelaciji Principovac koja je ujedno i najbolji položaj za uzgoj traminca u ovome dijelu svijeta. Vino je zlatno žute boje, bogatog mirisa na med i suhe grožđice. Okus je pun, harmoničan, senzualan i bogat. Najčešće se poslužuje kao aperitiv ili uz fine deserte. 

Ova nagrada još je jedna potvrda titule „najnagrađivanijeg“ vinskog podruma Hrvatske te dodatna potvrda joj jedna jako uspješne ocjenjivačke vinske godine za Iločke podrume. 


Svi rezultati dostupni su na službenim stranicama Mundus Vini organizacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj