Obavijesti

News

Komentari 2

Zloporaba droga i pranje novca na dnevnom redu u sabornici

Zloporaba droga i pranje novca na dnevnom redu u sabornici
1

Odobrenje za uzgoj konoplje davat će Ministarstvo zdravstva temeljem zahtjeva pravne osobe koja ima proizvodnu dozvolu Agencije za lijekove i medicinske proizvode

VIDEO

Hrvatski sabor u petak je nastavio rad izjašnjavanjem o amandmanima na nekoliko zakona - o suzbijanju zlouporabe droge, o sprečavanju pranja novca i drugima pri čemu su predstavnici Vlade redom odbijali sve oporbene amandmane.

Prihvaćen je međutim amandman Ivana Ćelića (HDZ) na izmjene Zakona o suzbijanju zlouporabe droge u izmijenjenom obliku kojim se dopušta uzgoj i proizvodnja konoplje u medicinske svrhe.

Odobrenje za uzgoj konoplje davat će Ministarstvo zdravstva temeljem zahtjeva pravne osobe koja ima proizvodnu dozvolu Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

"Najbitnije je da se dopušta uzgoj i proizvodnja konoplje u medicinske svrhe. Samim tim će taj pripravak medicinskog kanabisa biti dostupniji i značajno jeftiniji za osobe u Hrvatskoj", kazao je Ćelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ines Strenja Linić (Most) kazala je da Mostov amandman istovjetan HDZ-ovom i da joj nije bitno što Mostov nije je prihvaćen već da je samo bitno da će prvi put u Hrvatskoj biti dozvoljeno pravnim subjektima uzgoj medicinske konoplje.

"Zbog previsokih cijena medicinska konoplja je mnogim pacijentima bila nedostupna pa su neki bili prisiljeni uzgajati je u svojim vrtovima što je i dalje nelegalno", kazala je.

No, dodala je, ono što nije regulirano je da može širi krug liječnika propisivati pripravke,  ako i da onima kojima je potrebno bude besplatno.

U  podne je predviđeno uobičajeno glasovanje o dosad raspravljenim točkama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1