News

Komentari 109

Zlouporaba položaja: Privedeni granični i prometni policajaci

U PU krapinsko-zagorskoj i PU koprivničko-križevačkoj u tijeku je opsežna policijska akcija koja se provodi nad - graničnim i prometnim policajcima. Svi su na obavijesnim razgovorima

Granični policajci sudjelovali su u krijumčarenju duhana, sumnjiči ih Uskok. Zato su u četvrtak na obavijesne razgovore priveli više njih. Policajci su to iz PU koprivničko-križevačke i krapinsko-zagorske.

Koprivnički kriminalisti mjesecima su radili na razotkrivanju krijumčarenja duhana iz njihovog kraja. Dobili su nalog za praćenje i prisluškivanje, a u tajne mjere tako su 'upali' i neki policajci.

Među njima je i granični policajac iz Krapine koji je radio na GP-u Macelj. Njega terete da je iz Hrvatske propustio kamion s 20 tona duhana, a da prethodno nije provjerio dokumentaciju. Je li za to primio i kakvu naknadu, utvrdit će istraga. Kako doznajemo, do kraja godine trebao je otići u mirovinu.

Osim njega, krijumčarima duhana, uvjereni su krim-policajci, pomagalo je još njihovih kolega, među njima i prometni policajci koji su navodno osiguravali siguran prolaz cestom iz Hrvatske prema Sloveniji.

Nakon ispitivanja u policiji, ukoliko budu imali dovoljno dokaza za pokretanje istrage, sve uhićene prepratit će na ispitivanje u Uskok. Nakon što daju iskaz, Uskok će odlučiti hoće li ih pustiti, jer nemaju dovoljno dokaza za sumnje, ili za njih zatražiti istražni zatvor zbog pokretanja istrage.

Najčitaniji članci