Obavijesti

News

Komentari 57

Zmajlović o optužbama HDZ-a: 'Očito se kampanja zahuktala'

Zmajlović o optužbama HDZ-a: 'Očito se kampanja zahuktala'
1

HDZ tvrdi da su preliminarni nalazi Državne revizije pokazali da je preseljenjem Fonda za zaštitu okoliša u Zagreb Tower, Zmajlović oštetio državni proračun

VIDEO

HDZ tvrdi da su preliminarni nalazi Državne revizije pokazali da je preseljenjem Fonda za zaštitu okoliša u Zagreb Tower, ministar Zmajlović oštetio državni proračun - jer je najam ondje skuplji. No, nalaze nisu pokazali javnosti.

Mihaela Zmajlovića optužili su i da u njegovu resoru postoji niz primjera, kako kažu, uhljebljivanja. Navode primjer ravnateljice Parka prirode Velebit, ravnatelja Parka prirode Biokovo i Lonjsko polje koji su članovi SDP-a ili su uz njih usko vezani.

Ministar Zmajlović je gostujući u Dnevniku Nove TV porekao te optužbe rekavši da je to dio HDZ-ove predizborne kampanje.

- Činjenica je da je ova Vlada morala 15 tisuća ljudi, zaposlenih u državnim tvrtkama i u državnoj upravi, otpustiti ili umiroviti. To je sve posljedica dugogodišnjih uhljebljivanja HDZ-ovih vlada. Ova Vlada je to učinila kako bi ta poduzeća stvorila efikasnima i konkurentnima. Što se tiče Državne revizije, nalaz još nije završen, on je u tijeku. Postupak je takav da se Ministarstvo i Fond moraju očitovati i mi ćemo određene nalaze pobijati - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje kako će reagirati ako nalaz bude negativan, Zmajlović je rekao:

- To je pravo Državne revizije, mi imamo pravo to pobijati i dokazivati i argumentirati da to nije točno. Da se povećala efikasnost rada ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša je dokaz da Fond za zaštitu okoliša s jednakim brojem zaposlenih u protekle dvije godine obrađuje 10 puta više zahtjeva, ugovora i provodi projekata. 10 puta više nego se to provodilo u prethodnim mandatima. To su sve one obiteljske kuće, stambene zgrade, elektronički uređaji, vozila, škole i vrtići koje se ove godine obnavljaju.

Komentirao je  i ukidanje povratne naknade od 50 lipa za pet ambalažu od mliječnih proizvoda. Rekao je da od toga imaju korist svi građani  jer su ukidanjem naknade omogućili pojeftinjenje mlijeka i mliječnih proizvoda.

- Trgovci su ispunili svoje obećanje, a udio te ambalaže je tek 10% što znači da 90% ambalaže ima pravo na naknadu od 50 lipa, tako da nitko nije oštećen - kazao je.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a