Obavijesti

News

Komentari 65

Zmajlović: Onečišćenje zraka u S. Brodu je ozbiljan problem

Zmajlović: Onečišćenje zraka u S. Brodu je ozbiljan problem
1

Zmajlović kaže da je već prvi dan kada je preuzeo funkciju uputio dopis resornom ministru Republike Srpske i tražio sastanak radnih skupina koje će naći rješenje

VIDEO

Onečišćenje zraka koje stiže iz rafinerije u Bosanskom Brodu je ozbiljan problem i ozbiljno ugrožava kvalitetu života Brođana, rekao je u ponedjeljak u Zagrebu ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. Rekao je i kako je već prvi dan kada je preuzeo funkciju ministra uputio dopis resornom ministru Republike Srpske i tražio da se sastanu radne skupine koje će pronaći način kako taj problem riješiti.

- Osigurana su sredstva i u Fondu za zaštitu okoliša za izgradnju nove mjerne postaje koja će trebati utvrditi i dokazati stvarni izvor onečišćenja. Izradit će se i katastar onečišćivača koji će isto tako s jedne i druge strane Save trebati detektirati onečišćivače i nakon toga sjesti ponovno sa susjednom državom i naći rješenje. To je ozbiljan potencijalno međudržavni problem i zato poduzimamo i radimo sve da se to otkloni - kaže ministar.

Predstavnici civilnih udruga i gradonačelnik Mirko Duspara ogorčeni su izjavom ministra Zmajlovića koji je unatoč šesterostrukom prekoračenju dopuštene granice sumporovodika od 40 mikrograma po prostornom metru kazao da zdravlje Brođana nije ugroženo nego tek narušena kvaliteta života. 

Brođani ogorčeni na Zmajlovića: Ugroženo nam je zdravlje, a ne samo kvaliteta života

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oni su na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak u podne uputili prosvjedno pismo Ministarstvu zaštite i okoliša, premijeru Zoranu Milanoviću te predsjedniku republike Ivi Josipoviću, u kojem traže hitno poduzimanje konkretnih mjera za zaštitu zdravlja 80-ak tisuća stanovnika Slavonskog Broda i okolice. 

- Najoštrije osuđujemo izjavu ministra Zmajlovića jer je pritom ne samo zanemario najveći ekološki problem u Hrvatskoj nego i pokazao potpuno nepoznavanje hrvatskih propisa i zakona. Ministar bi morao znati da Brođani udišu zrak treće pa i četvrte kategorije i da je nebrojeno puta dokazano da dugotrajna izloženost štetnim utjecajima zagađivača rafinerije u Bosanskom Brodu izravno šteti zdravlju ljudi, a ne samo kvaliteti života kako ministar licemjerno zaključuje - stoji u prosvjednom pismu građana Slavonskog Broda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)