Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
423 komentara

Znaju ga i turisti: S Titom su se slikali, a Bandića ignorirali

Donijeli smo kartonske figure Josipa Broza i Milana Bandića na Trg maršala Tita. Tito je Bandiću ukrao show, jedni su ga pljuvali, drugi slikali, treći hvalili

Foto: Screenshot
423 komentara

Puno sam proputovala, SAD, Južnu Ameriku, Europu, i većina gradova ima trgove koji se zovu po ljudima vrlo lošeg ugleda. Slušala sam o njihovim zločinima i ne vidim zašto bi se ime Trga maršala Tita mijenjalo. Najgore je skrivati istinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tito se vratio među Zagrepčane, lupa se po glavi na svom trgu Reporteri: Dubravko Miličić, Antonija Šipušić, Sven Hamzić

Posted by 24sata on Tuesday, June 27, 2017

To je samo jedan od komentara prolaznika Trgom maršala Tita koji bi trebao, ako je vjerovati gradonačelniku Zagreba, postati Trg Republike Hrvatske. Kartonski Tito u prirodnoj veličini zajedno je s Bandićem osvanuo na vlastitom trgu i izazvao silne reakcije Zagrepčana.

- Puuj, je.. ti Tito mater - dobacila su tri srednjoškolca pljunuvši na Tita koji je svakih nekoliko minuta, pod naletima vjetra, “padao u nesvijest”. Na siluetu Bandića gotovo da i nitko nije obratio pažnju. Tito je gradonačelniku ukrao show.

- Može selfie s Titom - rekla je njegova obožavateljica, no nije htjela komentirati Bandićev prijedlog o promjeni imena.

- Ne smijem protiv djedova frenda - rekla nam je uperivši prstom prema Josipu Brozu.

Tito i Bandić privukli su ne samo Hrvate, nego i Španjolce te Kineze.

- Znamo li tko je ovo? Ne - zbunjeno su gledali u kartonskog Tita. No saznavši o kome je riječ, obojica su se raspričala.

- Aha, on je podijelio Jugoslaviju. Bio je komunistički vođa i diktator. Mislim da je bio i zločinac - objasnio je Enrique Salinas (46).

Jednom od najboljih ngometaša svijeta, Didieru Drogbi, majka je dala nadimak Tito, upravo po komunističkom vođi.

- Ja sam svojeg psa nazvao Tito. Volim ga, ali ga svaki dan šutnem nogom - našalio se Titov vlasnik koji se rado prisjeća vremena u bivšoj državi.

Rado ih se sjeti i stariji bračni par rodom iz Zagreba.

- Bilo je i tamo loših strana, ali i puno dobrih. Danas? Danas je naročito lopovluk dobar.

- Ženo, ne luduj, snima se - pokušao je ušutkati suprugu.

- Baš me briga. Nek’ me zatvore! I Tito je bio samo čovjek - odrješito mu je odgovorila.

Dok su stariji ljudi sa sjetom pričali o Titu, govoreći da nisu za promjenu u Trg Republike Hrvatske, oni mlađi samo su slijegali ramenima i odmahivali rukom, ne pokazujući interes.

- Baš nam je svejedno. Nek se zove kak hoće. Koga briga. Mislim da Tito nije zločinac kao što ga prikazuju.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message