Obavijesti

News

Komentari 26

Zoki dobio opomenu jer je bio zastupnik i direktor simultano

Zoki dobio opomenu jer je bio zastupnik i direktor simultano
1

POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA: S obzirom da je to potrajalo svega 15 dana, Povjerenstvo smatra kako su se stekli uvjeti za najblažu kaznu

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izreklo je opomenu bivšem premijeru Zoranu Milanoviću jer je istodobno bio zastupnik i direktor tvrtke AuroAlba Advisory, dok je u druga dva slučaja zbog kojih je taj dužnosnik bio prijavljen Povjerenstvo odlučilo da neće pokrenuti postupak.

Milanović je zaradio opomenu zbog formalnog propusta, odnosno kršenja administrativne zabrane jer je istodobno bio zastupnik i direktor tvrtke. No, s obzirom da je to potrajalo svega 15 dana, Povjerenstvo smatra kako su se stekli uvjeti za najblažu kaznu.

Povjerenstvo je na sjednici odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv Milanovića koji je prijavljen jer mu je u listopadu prošle godine plaćen put u Albaniju gdje je navodno tražio privatni posao. Povjerenstvo je utvrdilo da Milanović nije išao na put u svojstvu saborskog zastupnika nego predsjednika SDP-a koje nije tijelo javne vlasti.

Protiv Milanovića se neće pokretati postupak u slučaju u kojem je prijavljen zbog četiri moguća sukoba interesa, uključujući kredit po povlaštenim uvjetima i sumnjivu prodaju Croatia osiguranja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vezano za slučaj bivšeg ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića koji je prijavljen zbog duga bivše tvrtke Solpharm njegove supruge prema HZZO-u, Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv njega jer je utvrdilo da taj dužnosnik nije stavljao trgovačko društvo u privilegirani položaj kako bi se stopirali postupci naplate duga.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak ni protiv ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek koja je bila prijavljena jer je navodno dala novac Autografu koji zbog toga o njoj nije pisao negativno, ali je utvrđeno da Ministarstvo s tim portalom nije potpisivalo nove ugovore.

Ministrica je bila prijavljena i zbog mogućeg sukoba interesa jer je nadređena svom suprugu koji je djelatnik tog ministarstva. Povjerenstvo je utvrdilo da je ministrica nije izravno nadređena suprugu koji je u ministarstvu zaposlen prije njezina dolaska.

Povjerenstvo je odlučilo da postupak neće pokrenuti ni protiv Peđe Grbina koji je prijavljen da se našao u nedozvoljenom položaju jer je u isto vrijeme bio prokurist jedne tvrtke i saborski zastupnik SDP-a. U tom slučaju povjerenstvo je utvrdilo da ta tvrtka nikad nije otvorila poslovni račun niti je poslovala pa dužnosnik nije bio u prilici obavljati poslove njezina upravljanja.

Povjerenstvo je s 4000 kuna kaznilo gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Dusparu zbog primanja dodatne naknade, dok je zamjenik općinskog načelnika Punat Goran Bonifačić kažnjen s šest tisuća kuna jer nije prijavio stjecanje nove nekretnine te zbog istodobnog obavljanja posla upravljanja obrtom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora