Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
225 komentara

Zoran Milanović: 'Štetno je kad te usnime s ustaškom kapom'

Kad ste me vidjeli s trorogom partizanskom kapom? Tko to normalan nosi više, pitao se šef SDP-a nakon što je najavio da na komemoraciju u Jasenovac neće s vladajućima

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
225 komentara

Interpelacijom o radu Vlade SDP traži od Sabora da obveže Vladu da istakne prigovor o nadležnosti arbitražnog suda u Washingtonu u postupku protiv Hrvatske koje su pokrenule banke zbog kredita u švicarcima. 

Između ostalog traže da se pokrene postupak izlaska iz dvostrukih ugovora o uzajamnoj zaštiti ulaganja sklopljenih između Hrvatske i članica EU prije ulaska naše zemlje u punopravno članstvo. Napominje da su ti ugovori i prema stajalištu Europske komisije ništetni. 

- Najgore je što se ne ragira. Vlast ne reagira jer se vjerojatno međusobno ne mogu dogovoriti. Ova interpelacia je zaista oblik pomoći jer ne može vlast i premijer funkcionirati samo na način da opstruira prijedloge koalicijskih partnera - rekao je šef SDP-a Zoran Milanović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Napominje da Vlada treba biti minimalno aktivna kako bi se osujetio plan banaka. 

Šef SDP potvrdio je da neće ići na službenu komemoraciju u Jasenovcu. Najavio je svoj odlazak ovih dana sa Savezom antifašista i Srpskim nacionalnim vijećem o čemu će kaže, izvijestiti javnost te da sigurno neće iskakati iz šipražja i o tome izvjestiti na Facebooku. 

- Meni je žao što je sve to započelo prije godinu dana kada je novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iz šipražja došla u Jasenovac bez najave pod izlikom da se od toga ne treba raditi politika. To je politika - istaknuo je. 

Napomenuo je da je Jasenovac posljedica sumanute zločinačke politike te da se ne može tretirati kao estrada.

- Volio bih da se u Hrvatskoj dogovorimo što je korisno, odnosno koje izjave i ikonografija zemlji rade štetu. Štetno je kad te usnime s ustaškom kapom, to nije jarmulka, to je štetno. Ajmo to ne raditi. Kad ste me vidjeli s trorogom partizanskom kapom? Tko to normalan nosi više? - rekao je Milanović.

- U Jasenovcu postoje oni koji žale za žrtvama i oni kojima je svejedno. S takvima neću. Imaju pravo na svoje mišljenje, ali mislim da rade štetu Hrvatskoj - rekao je. 

Na izjavu premijera Tihomira Oreškovića da oni koji neće ići na službenu komemoraciju politiziraju, ne poštuju žrtve i time nanose štetu Hrvatskoj Milanović je uzvratio: "Nisam pratio što je rekao Orešković i ne mislim da je to bitno. Neću reći da ne razumije o čemu govori, ali zvuči kao da ne razumije", zaključio je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message