Obavijesti

News

Komentari 2

Zoran Milanović: Tražit ćemo glasovanje o povjerenju Vladi

Zoran Milanović: Tražit ćemo glasovanje o povjerenju Vladi
3

SDP-ov ekonomski strateg Branko Grčić ističe kako SDP ima spreman program kojim bi već u prvih 100 dana vladavine zaustavio daljnje tonjenje države

VIDEO

Sram me je stvari koje se događaju u Hrvatskoj, a koje se prenose u svijetu. Tražit ćemo raspravu idući tjedan u Saboru o neodgovornosti Vlade. Naša je obveza tražiti prijevremene izbore, rekao je Zoran Milanović nakon sjednice Županijskog odbora SDP-a u Podgori, gdje je prvi čovjek SDP-a najavljen kao budući premijer. Milanović je podsjetio kako je SDP još prije tri godine upozoravao da stranka na vlasti 'krši zakon, troši nerazumno zajednički novac te da liječe komplekse kupujući skupe stvari'. Kaže kako je bio svjestan da mnogi ljudi to neće shvatiti, ali da sada postaje jasno.

Vlada namjerava zadržati deficit od 15 milijardi kuna, kaže Grčić

- Treba govoriti istinu i okupiti najbolje ljude u državi koji će pomoći da Hrvatska iziđe iz krize. Treba nam vlast koja će biti poštena, vrijedna, pa i drska jer se više ne može tolerirati da Hrvatska bude nečiji privatni bankomat, rekao je Milanović. SDP-ov ekonomski strateg Branko Grčić smatra da treba preokrenuti trendove u Hrvatskoj te ističe kako SDP ima program kojim bi u prvih 100 dana vladavine zaustavio daljnje tonjenje države.

- Moramo pokrenuti novi investicijski ciklus, osigurati nova radna mjesta. Deficit u proračunu je 15 milijardi. Vlada namjerava zadržati to stanje, a ne pokazuje kako iznaći novac i pokriti te dubioze. U pripremi proračuna za 2011. godinu SDP će poslati jasnu poruku jer to nećemo podržati, kaže Grčić. Vrijeme od godinu i pol dana do idućih izbora smatra gubitkom vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dajte šansu drugima, jer će upravo ovo vrijeme odrediti trendove za budućnost, apelirao je Grčić. Obećao je da neće dirati u plaće, mirovine i socijalna davanja, ukoliko se ne produlji vladavina HDZ-a za još godinu i pol.

Ne može se više tolerirati da je Hrvatska nečiji bankomat, kaže Milanović

- HDZ je u 'knock downu', ali na izborima moramo napraviti 'knock out'. Svi su oni Jude i svi su oni Ivo Sanader. Svi su tamo jer je Sanadar tako htio. Mi kažemo zajedno smo jači, a oni zajedno smo krali, obrušio se Ranko Ostojić na HDZ. Dodao je da SDP još uvijek ne može dobiti sam izbore te komentirao povratak Dražena Budiše u politiku.

- S HNS-om ćemo dobiti vlast. Što se tiče Budiše i njegova povratka u HSLS, želim im sve najbolje, rekao je na kraju.

Potezi SDP-a ako dođu na vlast

Branko Grčić predstavio je ukratko tri segmenta ekonomskih mjera. Prvi je proaktivne mjere za gospodarski oporavak i poticaj novom zapošljavanju. Da bi to bilo moguće, što je drugi segment, nužne su promjene u fiskalnoj politici. Kroz treći segment zaštitit će mirovine, plaće i socijalna davanja za najugroženije skupine, čime bi osigurali socijalni mir, ali i poticali potrošnju.

Svi su oni Jude i svi su oni Ivo Sanader, kaže Ostojić za HDZ

- Da bi to postigli, predlažemo konkretne mjere koje bi poduzetnike stimulirale na nova ulaganja i zapošljavanja. Uveli bi porezne poticaje za reinvestiranje dobiti, ali istodobno i oslobađanje od plaćanja doprinosa za svakog novog zaposlenog, ali samo u segmentu nove proizvodnje i u izvozno orjentiranim djelatnostima, kaže Grčić. U prioritetima navodi i smanjenje ukupnih troškova proizvodnje najprije kroz smanjenje opterećenja na plaće koje je najveće u svijetu. SDP bi promijenio prioritete državnih investicija, a za narednih nekoliko mjeseci najavljuje projekte u energetici, turizmu i transportu. Fiskalna konsolidacija u iduće tri godine trebala bi prepoloviti današnji deficit, koji bi se zadržao tek na razini financijskih izdataka (kamata).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.