Obavijesti

News

Komentari 5

Zračni napad u Jemenu: Ubili su 22 civila, među njima i djecu

Zračni napad u Jemenu: Ubili su 22 civila, među njima i djecu

U napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom ubijeno je 22 civila i ozlijeđeno je 30 ljudi, među kojima je i 14 maloljetnika, rekla je koordinatorica UN-a Lisa Grande

Zračni napadi koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na selo na sjeveru Jemena usmrtili su 22 civila, uključujući žene i djecu, objavili su iz Ujedinjenih naroda u ponedjeljak.

Izvori koje je citirao UN-ov koordinator za humanitarnu pomoć, kažu da su napadi na okrug Kushar, u provinciji Hajja, usmrtili 10 žena i 12 djece, a ranjeno je 30 ljudi, uključujući i 14 maloljetnika.

"Mnogi od ozlijeđenih su djeca te su poslani u bolnicu u okrugu Abs i Saani na liječenje, a nekoliko njih trebaju hitnu evakuaciju ako žele preživjeti", rekla je koordinatorica UN-a, Lise Grande u izjavi.

Pro-hutijevska televizija Al Masirah objavila je da su napadi saudijske koalicije usmrtili 23 civila.

Glasnogovornik koalicije nije bio dostupan za komentar, no saudijska televizija Al Arabiya TV rekla je kako iza napada stoje Huti.

Rat u Jemenu usmrtio je preko 10,000 ljudi, izbjeglo ih je preko dva milijuna te odvelo tu zemlju Arapskog poluotoka na rub gladi.

Pro-iranski Huti zauzeli su glavni grad Sanu krajem 2014. te su rekli kako se revolucijom bore protiv korumpiranih političara i zaljevskih država koje su robovi Zapada.

Saudijska koalicija intervenirala je 2015. godine u nastojanju da vrati međunarodno priznatu vladu na vlast. Pritom su proveli na tisuće zračnih napada ciljajući Hutije, a nerijetko bi pogodili i civile, za koje kažu da su kolateralne žrtve.