Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

'Zreli su za stečaj, a stvarala se slika da Uljanik radi dobro'

U razgovoru za N1, čelnik Atlantic grupe dodaje i kako je odgovornost države u svemu dvostruka, kao vlasnika i kao netko tko je javnim sredstvima pomagao brodogradnju i brodogradilišta.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
21 komentara

Po informacijama koje dobivamo, kompanija je zrela za stečaj. Kapital Uljanika je odavno konzumiran, pojeden, novčani tijek je negativan i postojeći vlasnici, koliko se vidi, nemaju afinitet ili nemaju spremnost dokapitalizirati Uljanik, rekao je Emil Tedeschi za N1. Vlasnik Atlantic grupe kaže da su zakonski uvjeti za stečaj loša vijest za zaposlenike, ali i poslovne partnere te lokalnu zajednicu i državu.

Djelomično vidi dodirne točke između Uljanika i Agrokora. 

- Definitivno možemo govoriti o krizi korporativnog upravljanja. Postoji odgovornost uprave i nadzornog odmora, postoji i odgovornost vlasnika, vlasnika koji je dužan imenovati kvalificiran nadzorni odbor, koji onda odabire kvalificiranu upravu - rekao je. Dodaje i kako je odgovornost države u svemu dvostruka, kao vlasnika i kao netko tko je javnim sredstvima pomagao brodogradnju i brodogradilišta. 

-  Ne možete uprijeti prstom u jednu vladu, problem nije od jučer. Stvarala se percepcija da je riječ o izuzetno uspješnom brodogradilištu, da se upravlja kvalitetno... Nažalost, realnost je bitno drugačija - kaže Tedeschi. Na pitanje o usporavanju rasta kaže da ne vidi dovoljnu spremnost za promjene u privatnom sektoru.

- Lakše je kritizirati javni sektor, treba prvo gledati u vlastito dvorište. Poslovno pravilo je da se ozbiljne promjene u kompaniji rade kad kompanija radi dobro i kad je makrookruženje dobro - dodaje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message