Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zubima zagrizla nož: Ubo me u prsa pa krenuo prema grkljanu!

Bivši pripadnik 'Tigrova' postao je poznat zbog jedne od popularnijih fotografija iz Domovinskog rata. Fotografija je snimljena u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991. godine

Foto: Privatni album
166 komentara

Pred Županijskim sudom u Splitu započelo je suđenje Petru Dukariću (48) zbog pokušaja ubojstva partnerice u Kaštelima u srpnju 2018. godine.

Dukarić, hrvatski branitelj i nekadašnji pripadnik 'Tigrova' nožem je napao i gotovo na smrt izbo 57-godišnju partnericu kod koje je povremeno boravio u iznajmljenom stanu u Kaštel Gomilici.

Postao je ljubomoran

Domenika P. danas je svjedočila o napadu, kako se uspjela spasiti živu glavu.

- Od trenutka kad sam se probudila oko 4.50 sati, do trenutka kada mi je zadao zadnju ozljedu u desnu lopaticu prošlo je možda devet sekundi, ali to je za mene bila cijela vječnost. Nisam obraćala pažnju na njegov zadah, je li bio alkoholiziran, moja osjetila su bila koncentrirana na nož koji je svjetlucao i kako da spasim život - kazala je između ostalog nesretna žena, proživljavajući ponovno cijelu traumu.

GUNS N' ROSES RATNIK Doživio je obiteljsku tragediju: Od naslovnice do potjernice

Bila je u vezi s Dukarićem, no počeo se ponašati posesivno i agresivno od kada je njena kćer zatrudnjela, a zet obolio pa je više vremena počela posvećivati njoj. Bio je ljubomoran. Zabranjivao joj je gledati televiziju, a iako nije dolazio u iznajmljeni stan, vidjela ga je gotovo svakodnevno u alkoholiziranom stanju.

- Ne toliko da ne bi znao što radi ili priča, on je jedna mudrica i manipulator po mom instinktu - dodala je 57-godišnjakinja.

Te noći se uvukao u prizemni stan iako je zatvorila sve prozore jer je osjećala unutrašnji nemir i strah. Predosjećala je da bi se nešto moglo dogoditi. Zbog toga je koji dan ranije poslala poruku Dukarićevoj sestri.

Život je spasila boreći se kao lavica. Dukarić je zabio nož, nazubljen s jedne strane, u grudni koš no uspjela je lijevom rukom spriječiti da zabije oštricu do kraja, uhvativši čelik dlanom. Kako se napad nastavio, krenuo je nožem prema grkljanu gurajući je na kuhinjski element, udarac nožem u glavu zaustavila je - zubima! Zagrizla je sječivo, iako su joj ozlijeđeni usta te zubi, i tako zapravo spriječila sigurnu smrt.

VETERAN TIGROVA Izbo je ženu u Kaštel Gomilici: Dukarića uhitili kod Varaždina

Kazala je i kako ranije nije bilo fizičkih ni verbalnih konflikata. Dukarić je pobjegao iz stana, a žena je zadržala prisebnost te spriječila krvarenje pritiskujući jastuk na ozljede. Napadač je uhvaćen dan kasnije na području Varaždina. Suđenje se nastavlja 18. lipnja.

Legendarna fotografija

Bivši pripadnik 'Tigrova' postao je poznat zbog jedne od popularnijih fotografija iz Domovinskog rata. Fotografija je snimljena u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991. godine, kada je imao 19 godina. Na fotografiji se vidi mladi vojnik s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u kutu usana, na tenku s protuavionskim mitraljezom.

Na zidu kuće iza vojnikovih leđa vidi se grafit s imenom svjetski poznate grupe Guns N' Roses. Od fotografije je napravljen i antiratni plakat.

Plakat je u središtu imao portret Petra Dukarića, a pri vrhu dodan natpis 'Živi i pusti živjeti', u engleskom originalu: Live and let live, parafrazirajući pjesmu poznate grupe 'Live and let die'.

Prepričavalo se tada kako samog Dukarića traži i tadašnji menadžer Guns N' Rosesa s namjerom da iskoriste fotografiju za poster i omot albuma. Kako je sam kazao našim medijima, pozivali su ga i u Ameriku, ali njemu nije padalo na pamet napustiti bojište.

Možda vas zanima i ovo:
Message