Obavijesti

News

Komentari 7

Zubović je huškao vjernike i za sebe uzimao novac bogatih?

Zubović je huškao vjernike i za sebe uzimao novac bogatih?
1

Novinari koji tvrde da je velečasni Robert Zubović, u New Yorku pronevjerio 50.000 dolara dobili su prijeteće poruke koje istražuju hrvatska i newyorška policija

VIDEO

Don Robert Zubović, župnik i dekan u gradu Krku, išao je u hrvatsku zajednicu Astoriju u New Yorku iako mu je to krčki biskup mons. Valter Župan zabranio. Po njegovu dolasku vjernici su odmah pisali Županu da Zubovićev posjet nije bio iskren i od srca te da je donio nemir, neslogu i nezadovoljstvo u zajednici, piše Večernji list. Navodno su vjernici njegovo sudjelovanje u misnom slavlju ocijenili "nepriličnim" i rekli da se pokušao miješati u zajednicu i njene poslove. 

Biskup Župan rekao je za Večernji da su ga pisma ražalostila te da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Kada je zabranio Zuboviću kontakt sa zajednicom, ovaj ga je uvjeravao da u Ameriku ide samo zbog dokumenata te da će se distancirati od zajednice. 

"Vlč. Robert Zubović danas je u spomenu većine kao onaj koji je vještinom i lukavošću zajednicu podijelio, vjernike huškao jedne protiv drugih koristeći pri tome detalje i informacije koje su mu u povjerenju priopćene. Nepobitna je također činjenica da se u svom radu prečesto povodio isključivo materijalnom koristi, tražeći novac od imućnijih iseljenika i poduzetnika, pod isprikom pastorala, a u stvari za osobne svrhe i korist. Na poseban način, njegov je svećenički integritet doveden u pitanje kod mnogih čestim i produženim boravcima u kući gospođe Nade Bernić kod koje još i danas ima svoju sobu", stoji u jednom pismu čije je dijelove Večernji objavio.

 Zubovića optužuju da je Nadi Bernić posudio 50.000 dolara iz zajednice za restoran no da ih nikada nije vratio. Biskup Župan je navodno upozoren da je "pronevjera novca Hrvatske katoličke misije u Astoriji i rizik da se zajednicu i njen upravni odbor kao pravnu osobu danas tereti za takve protuzakonite radnje, uzrok i današnjim poteškoćama ove zajednice".

Večernjakovi novinari koji se bave ovim slučajem dobili su dvije prijeteće poruke kojima se pokušalo spriječiti objavljivanje priče o nestanku novca Hrvatske katoličke misije i Hrvatske zajednice što su odmah prijavili hrvatskoj i newyorškoj policiji. Zubović im još nije donio potvrdu o povratku novca u misiju iako tvrdi da ga je vratio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca