News

Komentari 24

Župan Anušić o ironiji sudbine sa Škorom: 'Da ja živim u Zagrebu, glasao bih za njega'

Župan Anušić o ironiji sudbine sa Škorom: 'Da ja živim u Zagrebu, glasao bih za njega'

Ivan Anušić, HDZ-ov osječko-baranjski župan, poručio je kako se Škoro nije dao svoju podršku Kolindi Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima u drugom krugu, ali da bi on, da živi u Zagrebu, njemu dao glas

HDZ je u prvom krugu dobio četiri župana. Jedan od njih je Ivan Anušić koji ostaje osječko-baranjski župan.

U gostovanju za RTL danas, Anušić je komentirao stanje u svojoj županiji i otkrio koja je njegova tajna uspjeha.

- Nema tajne. Ako se bavite politikom i ako dobijete priliku da vam birači, žitelji, zajednica da povjerenje na izborima i ako to povjerenje ne iznevjerite u četiri godine ili koliko vam traje mandat. Ako svoj posao radite, dosljedno, pošteno i na neki način bez fige u džepu, prvenstveno to je ključno, i bez ega i taštine, spremni poslušati ljude, jednostavno ako radite svoj posao onako kako ste za njega plaćeni i zašto ste plaćeni. I onda kad dođu izbori, nemate problema, i ljudi to podrže - rekao je Anušić.

Anušić je komentirao i rezultat HDZ-a na lokalnim izborima.

- Imali smo maloprije predsjedništvo, napravili smo analizu rezultata, ništa se puno nije promijenilo u odnosu na prije četiri godine lokalne izbore, neke općine, županije, gradovi su imali slabiji rezultat dok su recimo neki imali puno bolji i kvalitetniji rezultat pa kad na neki način to sve rezimiramo i dovedemo se do jednog konačnog zaključka, možemo biti vrlo zadovoljni s ovim izborima jer smo praktički zadržali isti broj i župana i gradonačelnika i načelnika, odnosno, isti broje jedinica lokalne samouprave za koju vodimo odgovornost i za koje smo na kraju krajeva i dobili povjerenje - dodao je osječko-baranjski župan.

Komentirao je i dosadašnjeg gradonačelnika Zagreba Penavu i njegov ulazak u drugi krug izbora.

- Penava je gradonačelnik grada Vukovara i kao gradonačelnik apsolutno postoji jedna svojevrsna prednost kada idete u izbore i kada već obnašate tu dužnost koju obnašate. Penava ima dosta kvalitetnu i veliku prednost koliko sam zapazio već u prvom krugu. Bit će borba, nećemo odustati, nećemo to naravno pustiti slučaju, niti će Penava to pustiti slučaju i bit će borba. Možda će Vukovar biti i najinteresantnije ''bojište'' izbora sada uz recimo, neke gradove, ali svakako Vukovar je zbog svoje simbolike vrlo bitan tako da će biti velika pozornost prema Vukovaru, a i naravno nas kao stranke koja će dati apsolutno sve da naš kandidat možda pobijedi - kazao je Anušić.

Uz vukovarskog gradonačelnika koji se nije proslavio na izborima, Anušić je komentirao i rezultat Davora Filipovića, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

- HDZ u Zagrebu nikad pretjerano dobre rezultate nije imao. Davno sam to rekao, vjerojatno postoji jedan sustavni problem koji se događa već desetljećima na području Zagreba i zbog čega HDZ ne uspijeva ostvariti kvalitetne, jake rezultate. Pojedinci koji su se natjecali za kandidate i u prošlosti i sada imali su i lošije rezultate nego što je to sada Filipović napravio jučer. Kandidat koji pobjeđuje i koji pobijedi je dovoljno dobar i on je najbolji. Sve drugo su kandidati koji su dobri ili ne dovoljno dobri ili su kandidati koji na neki način nisu uspjeli dobiti povjerenje. Moramo razumjeti jednu stvar: Ne može se braniti ono što je neobranjivo, ali kada ste već uopće dobili priliku da budete kandidat za gradonačelnika Zagreba, to je već jako veliki uspjeh - istaknuo je Anušić.

Za kraj, Anušić se osvrnuo na prošlogodišnje predsjedničke izbore i otkrio bi li, da živi u Zagrebu, glasao za Škoru u drugom krugu.

- Situacija me podsjeća na prije godinu i pol dana kad sam bio uključen u kampanju gospođe Kolinde Grabar Kitarović pa je u drugi krug ušla Kitarović i Milanović. Onda je Škoro ispao iz drugog kruga i očekivalo se da će Škoro dati podršku Kitarović jer bi to bilo na neki način logički, a ne, on je odabrao tezu zaokružimo broj 3, ili napišimo hrvatski narod pa za to glasajmo i dobro, to je bio takav odabir gospodina Škore. Danas je Škoro u takvoj situaciji, mislim ironija sudbine. Ja osobno, da sam u Zagrebu i da živim u Zagrebu, ja bih glasao za gospodina Škoru, a kako će glasati članovi HDZ-a i birači HDZ-a to ne znam, niti na to mogu utjecati - zaključio je Anušić.

Najčitaniji članci