Obavijesti

News

Komentari 102

Župan o koroni: 'Ovo je znak, molite se Bogu i bit će sve ok'

Župan o koroni: 'Ovo je znak, molite se Bogu i bit će sve ok'
1

Zagrebački župnik uvjeren je da nam se epidemija, između ostalog, događa jer se u zadnjih pedesetak godina eliminiralo Boga. Sve poziva na molitvu...

VIDEO

Župnici s kojima su 24sata razgovarala savjetuju pojačanu molitvu u borbi protiv korone, vjerujući da će ćemo tako pobijediti epidemiju, baš kao što smo činili kroz povijest. No ističu da se vjernici trebaju pridržavati uputa kriznog stožera kao i naputaka u nadbiskupijama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Svećenici mole po ulicama 01:21

- Sve pobjede nad pošastima s kojima smo se borili kroz povijest bile su izmoljene. Snažna i jaka molitva može učiniti čuda. Epidemija nam se, između ostalog, događa jer se u zadnjih pedesetak godina eliminiralo Boga,  na njega smo gledali kao na impotentnog starca koji nema što reći. Vrijeme je da se vratimo Bogu jer smo mi sve ovo proizveli - rekao nam je župnik jedne zagrebačke župe koji je molio da ostane anoniman.

U razgovoru s nama rekao je da će on, baš kao i ostali župnici u zemlji, slijediti upute Zagrebačke nadbiskupije u suzbijanju korona virusa (što uključuje savjetovanje starijim ljudima da ne idu na mise, pričest ide samo na ruke, nema rukovanja tijekom mise te nema blagoslovljene vode), no mišljenja je kako se do sada nije dogodilo da se netko zarazio bilo kojoj vrstom zaraze na pričesti ili uzimajući blagoslovljenu vodu. Smatra da Bog djeluje tada te da nema straha. Naglašava da nikako ne preporučuje kršenje mjera koje je izdala Zagrebačka nadbiskupija, no moli da se ljudi napokon vrate Bogu. 

Horor let iz Italije: Štitili se od korona virusa čim god su stigli
Horor let iz Italije:  Štitili se od korona virusa čim god su stigli

- Ne želim da se moja izjava shvati kao da ja sad sugeriram vjernicima da ne slušaju naputke. Građani ih se moraju pridržavati, baš kao što ih se i ja pridržavam, ali želim da do vjernika dođe svijest da je molitva jako oružje - rekao nam je naš sugovornik. Drugi župnik, iz jedne župe na jugu zemlje, rekao je kako je za naputke o suzbijanju korona virusa koje su stigle od kardinala Josipa Bozanića dobio kad i ostali građani.

- Ništa ranije mi župnici nismo dobili tu informaciju. Saznali smo je zapravo kad i javnost - rekao je župnik te dodao kako je on već spreman za provođenje restriktivnijih mjera, a to je otkazivanje misnih slavlja te ispovijedi. S obzirom na to da smo u korizmi, kako napominje, nema krštenja i vjenčanja, ali pitanje je što će biti s proslavom Uskrsa, koji je 12. travnja.

Globalna pandemija korona virusa završit će do lipnja
Globalna pandemija korona virusa završit će do lipnja

- Ako kod nas dođe do vrhunca za dva tjedna, kako prognoziraju neki znanstvenici, definitivno će biti upitne proslave Uskrsa. No trebamo slušati sve upute jer samo tako možemo pobijediti koronu - rekao je naš sugovornik.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

10:42
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa