Obavijesti

News

Komentari 3

Župnik i mještanin potukli su se zbog mise zadušnice

Župnik i mještanin potukli su se zbog mise zadušnice
1

Marijan Car (74) tvrdi da mu je župnik Anto Aračić odbio služiti misu te ga je udario željeznim vratima i rasjekao mu lakat. Župnik kaže da je Car nasilan

VIDEO

Crikvenički župnik Anto Aračić odbio je služiti misu zadušnicu za moju pokojnu suprugu Blaženku s obrazloženjem da mi nije blagoslovio kuću i obitelj - uzrujano je rekao Marijan Car (74).
- Istina je da ga posljednje dvije godine nisam primio na blagoslov. No to čine mnogi Crikveničani. Župniku jednostavno nikada nije dovoljno milodara i darova za crkvu, pa su mu ljudi počeli zatvarati vrata - nastavio je.
Priča kako je prije desetak dana poslao župniku po časnoj sestri 80 kuna i molbu za ovogodišnju misu. Kada je u utorak u Župni ured Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije došao dogovoriti termin, nastao je kaos.
- Molbu je odmah odbio. Pokušao sam riješiti problem i dokazati mu da je moja obitelj kršćanska. Na stol sam mu stavio nekoliko fotografija s krštenja, pričesti i krizmanja moje djece. Inzistirao je da izađem iz ureda i počeo me tjerati. Odjednom me uhvatio za prsa i izgurao kroz željezna dvorišna vrata - priča Car. Kaže kako se zatim vratio po fotografije koje su ostale u uredu.
- Aračić me ponovo izbacio, dvorišnim vratima udario u ruku i raskrvario mi lakat. Prije godinu dana svećenik je služio misu za moju suprugu. Misa je trebala biti 12. studenog. Kada sam tog dana došao u crkvu, rekao mi je kako je misa bila dan prije i da nikoga od moje obitelji nije bilo. Tu sam misu odbio platiti.
Župnik laže i pobija moje tvrdnje. Liječnici Hitne, gdje sam nakon incidenta, zatražio pomoć, alarmirali su policiju. Radi se na slučaju, a hoću li privatno tužiti svećenika nisam još odlučio - zaključio je Car. Župnikova priča nešto je drukčija od Carove.
- Gospodin Car je bio agresivan i nasilan. Ne želim se prisjećati događaja, to je za mene kao svećenika jako bolno. Psovao je Majku Božju, uhvatio sam ga za ruku i istjerao van. Pri tom se naguravanju sam ozlijedio - kratko je prokomentirao župnik Aračić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina