Obavijesti

News

Komentari 626

‘Župnik zbog duga našem sinu nije htio dati da ide na krizmu’

‘Župnik zbog duga našem sinu nije htio dati da ide na krizmu’
1

Roditelji smatraju da je razlog tome dug koji imaju prema crkvi. Otac Velimir ispričao je kako župnik traži da se godišnje uplati 250 kuna za potrebe crkve

VIDEO

Velimir i Jasmina Treska iz međimurskog Trnovca ogorčeni su na Stjepana Markušića, župnika njihove župe Blažene Djevice Marije u Macincu, jer njihovu sinu Valentinu nije dopusti da primi sakrament krizme.

Roditelji smatraju da je razlog tome dug koji imaju prema crkvi. Otac Velimir ispričao je kako župnik traži da se godišnje uplati 250 kuna za potrebe crkve te to, ističu, evidentira u tzv. obiteljskoj knjižici.

- Prije mjesec dana razgovarali smo s njim o dugu koji imamo za prošle dvije godine. Rekao nam je da to neće biti prepreka za krizmu. Odnedavno je, očito, promijenio mišljenje - rekao je razočarani Velimir Treska.

Šokirani su postupkom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ispričao je i da krizmeni kum njihova sina radi u smjenama, zbog čega nije mogao doći s njim na ispit, što je morao. Zbog toga je, kaže otac, svećenik dječaka poslao doma. Na ispovijedi za krizmanike, na koju kum ponovno nije mogao doći, župnik ga je poslao kući. Otac Velimir nakon nekoliko dana donio je 200 kuna za potrebe krizme,  no ističe kako mu je župnik tad rekao da mu sin ne ide na krizmu, što nisu mogli vjerovati.

- Župnik je tražio od roditelja krizmanika da uz tih 200 kuna za CD daju još 100 kuna za popravak oltara. On samo misli na novac, a opet vozi novi auto. Stalno za nešto traži novac i prigovara da župljani daju premalo, posebno u škrabicu tijekom mise - navela je Jasmina.

Roditelji dječaka kojem nije dopušteno ići na krizmu navode da im je župnik ranije predbacivao zašto su djecu krstili u Sloveniji, gdje su živjeli prije gotovo 11 godina. Uz to je, kažu, negodovao jer oni i supruga Jasmina nisu vjenčani u crkvi. Pojašnjavaju da crkveno vjenčanje, nažalost, nisu mogli imati jer je supruzi ovo drugi brak, a s prvim mužem se vjenčala u crkvi.

Jedva spajaju kraj s krajem

Obitelj Treska ima petero djece, a uskoro će im se roditi i šesto. Jedva spajaju kraj s kajem kako bi se prehranili. Majka ne radi, a otac radi kao bagerist.

O cijelom slučaju tražili smo očitovanje Varaždinske biskupije. Iako su prvotno rekli da će nam dati izjavu kad sve istraže, ali su se predomislili i uputili nas da sve pitamo župnika.

Župnik nije želio komentirati slučaj

Župnik Stjepan Markušić nije nam odgovarao na pozive. Pronašli smo ga u župnom dvoru.

- Mi vam ne želimo dati nikakvu izjavu. Ne želimo se spustiti na tu razinu. Ne čitamo vaše novine, a vi napišite što mislite da trebate - rekao nam je župnik Markušić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 626
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.