Obavijesti

News

Komentari 9

Žurilo im se odrasti: Tinejdžeri glumili da su liječnici, policajci

Žurilo im se odrasti: Tinejdžeri glumili da su liječnici, policajci
7

Ovim tinejdžerima pošlo je za rukom preveslati mnogo starije od njih i dobiti poslove na odgovornim pozicijama za koje, naravno, nisu bili kvalificirani

VIDEO

Tinejdžer (18) iz Floride uhićen je u veljači ove godine nakon što je otkriveno da se lažno predstavljao kao doktor. Protiv njega je podignuta optužnica zbog sumnje da je obavljao liječničku djelatnost bez licence te zbog prijevare.

Malachi Love-Robinson pao je u zamku nakon što je u njegovu ilegalnu ordinaciju došao policajac na tajnom zadatku. Mladić je policajaca pregledao, a potom mu dao i liječnički savjet.

Love-Robinson je tvrdio da imao 25 godina, te diplomu s medicinskog fakulteta. Predstavljao se kao izvršni direktor centra za holističku i alternativnu medicinu u West Palm Beachu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tri tjedna prije nego je uhićen, mladić je organizirao veliko otvorenje klinike, nakon čega su ga zabrinuti članovi obitelji prijavili vlastima.

Na službenoj stranici klinike postavio je svoju fotografiju na kojoj pozira u liječničkoj kuti sa stetoskopom oko vrata. Predstavio se kao profesionalac koji liječi fiziološke i psihološke probleme pacijenata prakticirajući prirodne metode i postupke.

Ovo nije prvi put da je Love Robinson uhvaćen u prijevari.

U siječnju 2015.  više od mjesec dana dolazio je na odjel ginekologije u bolnici u Palm Beachu pretvarajući se da je doktor dok ga nisu uhvatili. Naime, tek kad se doktoru Sebastianu Kentu pred pacijenticom predstavio kao doktor, a Kent je, kao iskusni liječnik, shvatio da navodni liječnik izgleda premlado da bi već radio u bolnici.

Bolnica je odmah objavila putem glasnogovornika kako mladić nije obavljao nikakve preglede na pacijenticama.

Pod povećalom ministarstva zdravlja našao se i u listopadu 2015. nakon što su otkrili da se u centru za rehabilitaciju u Boynton Beachu predstavljao kao terapeut i masažer.

Opsjednut policijom

Chance LaCasse (19) uhićen je u travnju 2015. jer se predstavljao kao policajac.

Tinejdžer iz New Hampshirea završio je u lisicama nakon što su očevici nazvali policiju i prijavili da su primijetili sumnjivo mladu osobu kako odjevena u policijsku jaknu sa znakom policije New Hampshirea vozi plavi Ford. Kažu kako je čak imao pištolj opasan na boku, baš kao pravi policajac. Policajci su u prvom trenutku mislili da je riječ o prvotravanjskoj šali.

No nakon samo jednog pogleda na LaCasseov Instagram profil, shvatili su da je mladić opsjednut policijom. Pune dvije godine ponosno se naslikavao s raznim policijskim rekvizitima kao što je policijska kapa, jakna, a imao je i registriran 9-mm pištolj na svoje ime.

On nikako da nauči iz svojih grešaka

Prema riječima majke Vincenta Richardsona, njezin sin je još od pete godine želio postati postati policajac. 2009. godine odlučio je ostvariti svoj san. Jedini problem je bio što je Vincent tada imao samo 14 godina i pohađao osmi razred osnovne škole. Obukao je policijsku uniformu i uputio se prema policijskoj postaji u Chicagu te tamošnje osoblje uvjerio da je novi zaposlenik. Nitko nije posumnjao u prijevaru. Vincent je dobio priliku regulirati promet, no nakon pet sati njegov kolega je shvatio da tinejdžer na uniformi nema policijsku značku. Mladić je uhićen, a zbog nečuvenog propusta protiv 14 policijskih službenika pokrenut je disciplinski postupak. 

Nekoliko mjeseci kasnije, Vincent je smislio novu prijevaru. Odlučio je postati poduzetnik, a od rent-a-cara je ukrao Lexus koji je brzo slupao. S obzirom da je prekršio uvjetnu kaznu, dobio je dva mjeseca zatvora u maloljetničkom zatvoru.

2013. Richardson. tada 19-godišnjak, pokušao je u trgovini kupiti policijsku uniformu. Kada ga je trgovac pitao je li on policajac, odgovorio je potvrdno. Odlučio je upisati njegovo ime u Google, a onda su mu se izlistale vijesti o tome da se tinejdžer i ranije pretvarao da je policajac. Prodavač je nazvao policiju, a Richardson je uhićen. Dobio je 18 mjeseci zatvora.

2015. ponovno je uhićen zbog prijevare. Pogađate, glumio je da je policajac.

Uvjerio osoblje škole da je senator

Tinejdžer iz Ohija uvjerio je osoblje srednje škole Mohawk da je novi senator Marysvillea - a prijevaru su otkrili tek mjesec dana kasnije, kad se pravi senator pojavio na zakazanom predavanju.

Izaha Akins (18) uvjerio je profesore da je senator David Burke, koji je trebao posjetiti školu, odlučio dati ostavku zbog bolesti te da će ga on zamijeniti. Kazao je da će postati najmlađi senator u povijesti te da bi mu bilo drago posjetiti školu. Kada ga je sumnjičava profesorica upitala zašto ne zna za to, kazao je da je on drugi izbor nakon što je prva zamjena ipak odustala od te pozicije.

Mladić je čak uspio osoblje škole nagovoriti da datum zakazanog Burkeova posjeta premjesti mjesec dana ranije. Na dan posjeta, dovezao ga je službeni automobil, a prilikom ulaska u zgradu upisao se sa svojom osobnom iskaznicom. Profesori su ga proveli po školi, a potom je učenicima održao predavanje o politici.

Mjesec dana kasnije u školi se pojavio senator Burke i prijevara je otkrivena. Akins je kazao da je cijeli događaj inscenirao radi potrebe pisanja svog rada o sigurnosti u školama u ruralnim sredinama.

- Male škole misle da im se ne može tako nešto dogoditi, a ja sam dokazao suprotno. Mogli su vrlo lako upisati moje ime u Google i otkriti tko sam - rekao je mladić, koji je inače brucoš na studiju engleskog jezika i biologije na državnom sveučilištu u Ohiju.

Volio je vlakove

Keron Thomas se 1990. doselio u New York iz Trinidada i Tobaga. Vrlo brzo razvio je ljubav prema vlakovima i podzemnoj željeznici. Tinejdžer se po cijele dane motao oko pruge, razgovarao s vlakovođama i strojarima, čitao brojne knjige i naučio pravila prometovanja željeznicom.

Nitko nije shvaćao koliko je opasna njegova opsjednutost, sve do svibnja 1993. Tada je, s napunjenih 16 godina, nazvao ured željeznica i predstavio se kao vlakovođa koji je zainteresiran za dodatni posao. Čak je dao i svoj identifikacijski broj. U uredu su mu rekli da može doći odraditi noćnu smjenu. Obukao je traperice i plavu majicu, koju nose vlakovođe i stigao u smjenu. Iako traperice nisu dio uniforme, pustili su ga u vlak. Nitko ga nije tražio da pokaže službenu iskaznicu. Mladić je sa sobom imao i sav potreban alat, a policija vjeruje da je opremu kupio u nekoj od specijaliziranih trgovina uz pomoć lažne osobne iskaznice.

Moskva

Mladić je preuzeo vlak u kojem je bilo preko 2000 putnika te njime upravljao skoro tri sata. 

- Bio sam pun samopouzdanja, kao da sam znao što činim. Govorio sam sam sebi: Ovo je tvoj veliki dan. Ne smiješ ga zabrljati - kazao je Thomas kasnije u intervjuu.

Njegova avantura naprasno je zaustavljena kada se aktivirala automatska kočnica zbog prekoračenja brzine, a Thomas nije znao kako je isključiti. Policija ga je odvela u postaju gdje su ga trebali podvrgnuti testu na alkohol i droge. Tinejdžer im je pobjegao, no zahvaljujući telefonskom broju koju je ranije dao jednom kolegi, uspjeli su mu ući u trag i uhititi ga. Dobio je tri godine uvjetne kazne.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić