Obavijesti

News

Komentari 19

Žuti alarm za cijelu Hrvatsku: Očekujte grmljavinu i pljuskove

Žuti alarm za cijelu Hrvatsku: Očekujte grmljavinu i pljuskove
1

U petak su u velikoj većini zemlje mogući jači grmljavinski pljuskovi, naročito u Slavoniji, ali i u središnjoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. Slično će biti i tijekom vikenda

VIDEO

Tijekom petka, ali i u danima vikenda vrijeme će i dalje biti nestabilno s mnogo sunca i s visokim temperaturama, ali i s velikom mogućnošću za mjestimične pljuskova i grmljavine, osobito na kontinentu, piše HRT

U petak vruće, ali nestabilno

Meteoalarm je za petak izdao žuto upozorenje zbog velike mogućnosti za grmljavinska nevremena u gotovo cijeloj Hrvatskoj.

Petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenljiv i nestabilno, mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a temperature će se kretati između 27 i 29 °C.

U središnjoj Hrvatskoj bit će djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Malo kiše može pasti već prijepodne, a poslijepodne će lokalno biti i izraženijih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab. Temperatura zraka slična kao na istoku.

U gorju promjenljivo, povremeno s kišom i pljuskovima, te malo svježije. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, ali mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, a danju sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 23 °C, dnevna između 28 i 30 °C. 

U Dalmaciji će biti uglavnom sunčano i vruće, ali i nestabilno, osobito u njezinoj unutrašnjosti, gdje su mogući grmljavinski pljuskovi. Ujutro će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, tijekom dana prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 22 do 24 °C, u unutrašnjosti malo niža, a dnevna između 30 i 32 °C.

Najviše sunčana vremena bit će na jugu Hrvatske, gdje se očekuje uglavnom suho. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak. Nakon tople noći, dnevna temperatura zraka uglavnom oko 30 °C.

I za vikend će biti pljuskova

U subotu na kopnu promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, te malo manje toplo. U nedjelju i ponedjeljak sunčanije i toplije, ali i dalje su ponegdje mogući pljuskovi, koji vjerojatno ponegdje vjerojatno neće izostati ni u utorak i srijedu.

Idućih dana na Jadranu većinom sunčano, ali ne i potpuno stabilno pa su mjestimice mogući pljuskovi. Ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, a zatim tijekom dana maestral. Temperatura bez veće promjene pa će se uz tople noći danju zadržati većinom vruće - između 30 i 33 °C.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1