Obavijesti

News

Komentari 37

Zvao je učenike da plješću ministru obrane Krstičeviću

Zvao je učenike da plješću ministru obrane Krstičeviću
1

Umjesto u školu na dodjelu: Roditelji su negodovali jer su djeca dobila poziv na dodjelu zlatne plakete ministru. Mladen Pavković kaže da samo želi pronijeti istinu o ratu

VIDEO

Pozivamo vas na svečano uručenje velike zlatne plakete Damiru Krstičeviću, hrvatskom generalu, potpredsjedniku Vlade i ministru obrane RH za sve što je učinio za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, stoji na plakatu kojim Udruga hrvatskih branitelja domovinskoga rata 91. poziva đake nekih zagrebačkih osnovnih škola.

Portal Index objavio je reakciju ogorčenog roditelja koji ne želi da mu dijete, umjesto u školi, sjedi na političkim manifestacijama. Svečanost u prostorijama zagrebačke HVIDRA-e organizira Udruga koju vodi Mladen Pavković.

- Došao je dopis u školu u kojem smo zamoljeni da dovedemo 14 osmaša jer bi oni održali predavanje o Domovinskom ratu - rekla je ravnateljica jedne zagrebačke osnovne škole za Index.

No, ni dobitnik povelje Damir Krstičević neće biti na dodjeli.

Zbog ranije preuzetih obveza neće doći na svečanost. Iz istog razloga izostat će i ministar branitelja Tomo Medved, koji je naveden kao jedan od sudionika. Iz MORH-a i Ministarstva branitelja nisu nam odgovorili je li ministrima sporno što su organizatori na dodjelu plakete zvali učenike osnovnih škola. 
- Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije kontaktirano oko ovog poziva, koji ni na koji način ne obvezuje škole, jer događaj nije dio školskog kurikuluma - doznajemo u ministarstvu Blaženke Divjak.

- Ni jedan ravnatelj, roditelj ili nastavnik povijesti iz tri škole iz kojih smo pozvali djecu da dođu uživo vidjeti jednog od junaka Domovinskog rata nisu imali ništa protiv – rekao nam je organizator Mladen Pavković. Kaže da je cilj dodjele priznanja herojima Domovinskog rata, u vrijeme kad se vrijednosti za koje su se borili nastoje omalovažiti, otrgnuti ih zaboravu.

Motiv za poziv učenika je da se mladi upoznaju s vrijednostima rata kojim je Hrvatska izborila samostalnost, kroz kontakt sa sudionicima tih povijesnih događanja.

Inače, Pavković je lani nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvora zbog bludne radnje nad 18-godišnjom djevojkom. Ovaj, sada zakleti, antikomunist je 1988. godine pisao hvalospjeve o Titu i JNA, a posebno je dojmljiv njegov izvještaj o posjetu radnika Kući cvijeća u Beogradu 1980, nekoliko tjedan anakon Titove smrti..

- Kolone se nisu smanjivale. I neće. Trajat će neprekidno i nikada neće prestati. Baš kao i ljubav prema Titu - pisao je tada Pavković.

U medijskim istupima nedavno se pravdao kako on “nije jedini”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je