Obavijesti

Promo sadržaj

Zvijezda za buduće slastičarske zvijezde

Zvijezda za buduće slastičarske zvijezde
3

Predstavljena suradnja Ugostiteljsko-turističkog učilišta i vodeće prehrambene kompanije

Prhko ili dizano tijesto, nadjev od jabuka, čokoladni preljev, karamela, sočne šljive -  priprema slastica u Hrvatskoj nikad nije privlačila više sladokusaca nego danas. Što zbog utjecaja emisija u kojima se peku kolači, što zbog zvjezdanog statusa kojim se slastičari kite, uz sve veći broj gastro-blogova koje vode entuzijasti, raste i interes za profesionalno usavršavanje u pripremi slastica.
 
Potvrđuju to i u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu, najstarijoj i najvećoj srednjoj školi u Hrvatskoj, koja je samo ove školske godine upisala 70-ak učenika koji će postati profesionalni slastičari.
 
"Učilište svoju 100-godišnju tradiciju baštini prema uzoru na bečke i praške strukovne škole i nositelj je razvoja što potvrđuju brojne generacije vrsnih ugostiteljskih i turističkih djelatnika koji su obrazovanje stjecali upravo u našoj školi. Njima se pridružuju i nove generacije slastičara u Hrvatskoj koji danas, zbog razvoja domaćeg turizma, imaju priliku raditi slastice koje su na svjetskoj razini, pri čemu značajnu ulogu ima upotreba hrvatskih proizvoda", izjavio je Mladen Smodlaka, ravnatelj Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu.
 


Izvrsnost Učilišta prepoznala je i vodeća hrvatska prehrambena tvrtka – Zvijezda.
 
"Zvijezda je vodeći proizvođač ulja te jedini proizvođač margarina i majoneze u Hrvatskoj, a  svjesni da je učenicima za rad i učenje nužan pristup kvalitetnim domaćim proizvodima, prepoznali smo napore Učilišta u educiranju mladih naraštaja kao priliku i odgovornost da kao tržišni lider učenicima olakšamo pristup kvalitetnim domaćim proizvodima i potaknemo ih da i u svom profesionalnom radu biraju hrvatsko", izjavila je Marina Knežević, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.
 
Suradnja dvoje stogodišnjaka – Zvijezde i Ugostiteljsko-turističkog učilišta, koji su tradiciju potvrđenu kvalitetom uspješno uveli i u moderno doba, predstavljena je krajem listopada na smotri učenika i njihovih mentora (Aronija kup).  
 
Osim Zvijezdinih proizvoda koje će učenici koristiti pri izradi kolača i savladavanju svih tajni pripreme prhkih tijesta i zamamnih krema tijekom praktične nastave, suradnja će se odvijati i kroz gostujuća predavanja Zvijezdinih tehnologa. Kurikulum predviđa i posjet učenika Zvijezdinom proizvodnom pogonu te edukaciju o razvoju, tehnologiji i proizvodnji masnoća koje su ključni sastojak za pripremu kolača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini