News

Komentari 47

Zviždačica otkrila što su radili Babić i ekipa, a oni podnijeli kaznene prijave protiv nje

Zviždačica otkrila što su radili Babić i ekipa, a oni podnijeli kaznene prijave protiv nje

Adrijana Cvrtila je u srijedu objavila status na svom Facebook profilu kako su protiv nje podnijeli kaznene prijave. Babić je podnio šest kaznenih prijava, a Kljakić i ostali akteri tri prijave

Zviždačica Adrijana Cvrtila ekskluzivno je istupila za 24sata kao tadašnja direktorica komunalne tvrtke Eko Moslavina, i opisala kako je godinama, pod pritiskom Zlatka Babića gradonačelnika Kutine i sad uhićene ekipe, morala zapošljavati podobne i podizati im plaće te kako su se preko zaposlenja u javnoj firmi kupovali vijećnici koji su bili potrebni za podršku Babiću i njegovu koalicijskom partneru HSLS-u, kojim je donedavno ravnao također uhićeni Davor Kljakić bivši predsjednik Gradskog Vijeća.

Cvrtila je u srijedu objavila status na svom Facebook profilu kako su protiv nje podnijeli kaznene prijave. Babić je podnio šest kaznenih prijava, a Kljakić i ostali još tri prijave.

Naknadno nas je Cvrtila izvijestila da ipak Kljakić nije podignuo tri prijave, već je svaki od aktera (Kljakić, Kousek i Kinderman) uz Babića, podignuo zasebne prijave.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti

OVO JE SRAMOTA HRVATSKE!

Upravo sam utvrdila da je protiv mene podnešeno 9 kaznenih prijava po članku 149 stavku 1.i 2. Kaznenog zakona za kazneno djelo klevete. Gradonačelnik Kutine je podnio 6 kaznenih prijava,zatim jednu bivši predsjednik Gradskog Vijeća, jednu potpredsjednik Gradskog Vijeća Kutine i jednu bivši oporbeni vijećnik.

Ovo je doista sramotno i poražavajuće za sve ljude koji se bore protiv korupcije i nepravde.

Zamislite samo da idem 3 puta po svakom kaznenom postupku na Općinski sud u Sisak to je bar 27 odlazaka na kazneni sud. Doista obeshrabrujuće!

Ne znam što reći , a akteri su u istražnom zatvoru , a kazneno su me prijavili za KLEVETU!?!?

Podsjetimo, Uskok u rješenju navodi kako se osnovano sumnja da je Babić, u cilju da osigura dovoljan broj glasova u vijeću, s nezavisnim vijećnikom Kindermanom dogovorio da će mu u zamjenu za njegov glas osigurati zaposlenje sina u Eko Moslavini, koja je u većinskom vlasništvu Grada Kutine. Taj sin, podsjetimo, nije uspio proći liječnički pregled za pomoćnog radnika, ali svejedno je zaposlen kao voditelj reciklažnog dvorišta. Sve ovo smo potkrijepili audiosnimkama i screenshotovima inkriminirajuće komunikacije.

Uskok ističe i slučaj Darka Kouseka, već zaposlenog u Eko Moslavini, s kojim je Babić dogovorio da će mu u dva navrata osigurati povećanje plaće u zamjenu za glas na vijeću. Kousek je, sjetimo se i toga, nakon razgovora s novinarom 24sata odjurio kod Cvrtile i sve joj priznao, ne znajući da je ona zviždačica i da snima i taj razgovor.

Najčitaniji članci