Obavijesti

Sport

Komentari 360

Real na koljenima: Atletico je srušio 'kraljeve' na Calderonu

Real na koljenima: Atletico je srušio 'kraljeve' na Calderonu
15

Atletico Madrid pobijedio je Real na Vicente Calderonu 2-0. Raul Garcia zabio je iz penala, a Gimenez je dotukao Real. Mandžukić je igrao zadnjih 15 minuta susreta

VIDEO

Atletico Madrid pobijedio je Real na Vicente Calderonu 2-0 u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja. Atletico je slavio golovima Raula Garcije iz penala i Gimeneza. Oba gola Atletico je zabio u drugom poluvremenu, a ovo je već četvrta utakmica Atletica i Reala ove sezone i treća pobjeda Atletica (uzvrat u superkupu, prvenstvo i sad kup), a jedna utakmica završila je bez pobjednika (prva utakmica superkupa). 

Mario Mandžukić dobio je zadnjih 15 minuta utakmice. Diego Simeone izveo je gotovo rezervni sastav. Na klupi je ostavio Moyu, Mandžu, Turana, Kokea, Juanfrana, Tiaga... Od prve minute je u povratničkom debiju igrao Fernando Torres. 

REUTERS/PIXSELL

Carlo Ancelotti u sjedeći položaj postavio je Cristiana Ronalda. Real je igrao gotovo u najjačem sastavu. Takav Real dominirao je protiv Atletica u prvom poluvremenu uz posjed lopte preko 70 posto. Sergio Ramos je u prvih 45 minuta imao 48 dodavanja, što je 31 više od najboljeg Atleticovog dodavača (Gabi, 17).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
REUTERS/PIXSELL

No Real nikako nije mogao taj posjed lopte i dominaciju pretvoriti u vodstvo. Atletico je, što je vrijeme odmicalo, igrao sve bolje. Nakon 10 minuta igre u drugom dijelu sudac Clos Gomez pokazao je na penal za Atletico. Sergio Ramos je u šesnaestercu hrvačkim zahvatom srušio Raula Garciju. Isti je igrač zabio za 1-0.

Ancelotti je vidio da je vrag odnio šalu pa je podigao Cristiana Ronalda. No niti čudesni Portugalac danas nije mogao spasiti Real, koji je 15 minuta prije kraja dobio i drugi gol. Gimenez je bio najviši u skoku nakon kornera za konačnih 2-0.

22 pobjede u nizu pa tri poraza zaredom

Nakon rekordne 22 pobjede u nizu za Real, stigao je i "crni niz" od tri uzastopna poraza. Ako računamo prijateljsku utakmicu protiv Milana, Real je još izgubio od Valencije u prvenstvu i sad od Atletica u kupu.

Mourinho zbog ovog suca napisao listu od 13 pogrešaka

Tko je sudac koji je sudio penal za Atletico? Clos Gómez prošle sezone isključio je Ramosa u utakmici protiv Osasune još u prvom poluvremenu. Zbog ovog suca Jose Mourinho napisao je onu famoznu listu 13 pogrešaka nakon utakmice protiv Seville u kojoj je Portugalcu sudio Gomez dok je ovaj trenirao Real. Navijači Reala pamte ga i po finalu Kupa kralja 2013. u kojem je Atletico pobijedio "kraljevski klub". 

Real izbacivao Atletico triput u nizu

"Kraljevi" su u posljednja tri navrata prolazili Atletico u nokaut fazi španjolskog kupa, u sezoni 1994./1995., 2011./2012. i 2013./2014. Sad bi i tom nizu vrlo lako mogao doći kraj...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 360
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu