Obavijesti

Sport

Komentari 313

Loš Špacin start: Lokomotiva dobila Hajduk s igračem manje

Loš Špacin start: Lokomotiva dobila Hajduk s igračem manje
9

Stanko Poklepović neće po dobrom pamtiti debi u novom mandatu na klupi 'bilih'. Hajduk je u Zagrebu izgubio od Lokomotive 2-1 iako je 23 minute imao igrača više

VIDEO

Lokomotiva je pokazala da je spremna za velike stvari ove sezone. U debiju Stanka Poklepovića na klupi Hajduka i početku novog mandata zagrebački plavo-bijeli svladali su splitske "bile" 2-1 i tako preuzeli treće mjesto na ljestvici MAXtv Prve lige.

Ivkovićeva momčad od samog je starta pokazala da protiv Hajduka želi isključivo tri boda, pa je tako odmah stavila na muke Lovru Kalinića koji je skinuo slobodnjak domaćih. No šest minuta poslije morao je po loptu u mrežu. Marko Kolar izveo je korner, a Franko Andrijašević najviše skočio i glavom pogodio bivšem klubu za 1-0.

Uz podršku nekoliko stotina torcidaša na tribinama stadiona u Kranjčevićevoj Splićani su izjednačili u 27. minuti. Nikola Vlašić probio je lijevi bok i s puno osjećaja nabacio na peterac gdje ulazi Anton Maglica i šalje loptu od stative u mrežu.

Bio je to gol koji je probudio inače blijedu igru Hajduka u Zagrebu. Sandro Gotal mogao je još jednom zabiti Slugi krajem prvog dijela kad se nalazio sam pred golmanom Lokomotive, ali oklijevao je kad je trebao pucati. Ostalo je 1-1.

Ako je predah u svlačionici bila prilika za Poklepovića da dodatno ohrabri svoju momčad i krene po tri boda, on u tome zasigurno nije uspio. Obrana "bilih" u prvih 15 minuta izgledala je katastrofalno i puštala na sve strane. Tako je Šovšić nakon dvije minute mogao vratiti vodstvo lokosima, ali spetljao se u ključnom trenutku.

No zato nije Šime Gržan u 53. minuti. Andrijašević je bio začetnik akcije za Bručića koji s lijeve strane šesnaesterca zavrće u sredinu, a tamo Gržan u gužvi s Pejićem nekako šalje loptu preko crte. Tražili su gosti igranje rukom, ali sudac je pokazao na centar. U sljedećim minutama Kolar i Gržan imali su dvije fantastične prilike riješiti pitanje pobjednika, ali nekim čudom nisu bili koncentrirani.

Vratilo se to domaćima jer je u 67. minuti Tomislav Mrčela dobio drugi žuti, potom i crveni karton nakon faula na Gotalu, pa je Lokomotiva u završnici sve karte bacila u obranu. Pokazalo se to dovoljnim za pobjedu kluba s Kajzerice i novi udarac Hajduku koji je nakon Rijeke pretrpio i drugi poraz u borbi za europske pozicije.

Novi poraz Štimčevih, Zagreb slavio na Stanovima

U drugoj subotnjoj prvenstvenoj utakmici nogometaši Zagreba na Stanovima su svladali Zadar 1-0 i tako ga ostavili na začelju ljestvice MAXtv Prve lige. Jedini gol na utakmici zabio je Bernardo Matić u osmoj minuti, čime je učvrstio peto mjesto "pjesnika" s dva boda manje od Hajduka. Igor Štimac izgubio je drugu utakmicu u pet dana.

MAXtv Prva liga, 22. kolo

  • Lokomotiva - Hajduk 2-1 (Andrijašević 7', Bručić 53' / Maglica 26')
  • Zadar - Zagreb 0-1 (Matić 8')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 313
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica