Obavijesti

Sport

Komentari 147

Dinamo bezopasan na Parku mladeži; Mamić: 'Nismo u krizi'

Dinamo bezopasan na Parku mladeži; Mamić: 'Nismo u krizi'
8

U prvoj utakmici 14. kola MAXtv Prve lige lider prvenstva Dinamo nije uspio zabiti gol igračima u crvenom na Parku mladeži. Split se dobro branio, umalo i zabio gol

VIDEO

Dinamo nije uspio doći do pobjede u Splitu. Istoimeni domaćin obranio se od malobrojnih naleta gostiju, a na drugoj strani ni Eduardo nije imao previše posla u utakmici koja je završila 0-0.

Prvo je iznenađenje bilo što se Zdravko Mamić pojavio na tribini Parka mladeži. Prvotna odluka o devetomjesečnoj zabrani dolaska na splitske stadione smanjena je nakon žalbe na šest mjeseci, pa je istekla 1. listopada i prvi čovjek Dinama ponovno može redovito dolaziti na gostovanja u Split. 

Henríquez ni na klupi

Mamić i društvo nisu mogli vidjeti previše zanimljivosti u prvom poluvremenu. Zoran Mamić odlučio se napasti s Wilsonom, Soudanijem i Čopom od prve minute, dok četverostruki strijelac iz Opatije Angelo Henríquez nije bio ni na klupi. 

Na mjestu lijevog beka susret je započeo Lucho Ibanez, a njegova dobra dijagonala prema Ivi Pintu donijela je prvu priliku za Dinamo u 28. minuti. Portugalac je ušao u šesnaesterac i ubacio na drugu stativu, ali Soudani s pet metara glavom puca pored gola. 

Zagorac skinuo najteže udarce

Ivan Matić promijenio je postavu i započeo s petoricom u obrani (Ibriks, Vrgoč, Galović, Glumac, Glavina), ali najvažniji dio obrane bio je između stativa. Danijel Zagorac u 36. minuti izvukao je slobodnjak Lucha Ibaneza iz rašlji, pa odmah obranio i odbijanac s pet metara za pljesak splitske publike. 

Splićani su pokušavali udarcima iz daleka (Roce, Kvesić), s kojima Eduardo nije imao problema, a Marko Rog jedini je pokušavao u svojem stilu, driblinzima kroz sredinu. U jednoj takvoj situaciji na centru je pobjegao i Wilsonu i Šimunoviću, sjurio se prema golu, no Eduardo je na vrijeme izašao i uklizao na loptu na 16 metara u 44. minuti. 

Drugo poluvrijeme bez opasnosti

Ni u drugom poluvremenu nije bilo izglednih prilika. Mario Kvesić i Marko Rog oslobodili su se u sredini i poigravali se s obranom Dinama, a vrijedi istaknuti i detalj iz 70. minute. Roga nije uspio srušiti Ademi ni rukama ni nogama, a u nastavku prodora tek je Šimunović žestokim uklizavanjem zaustavio Roga, za što je dobio žuti karton. 

U posljednjoj minuti Bruno Marić pokazao je žuti karton golmanu Dinama Eduardu nakon zanimljivog kontakta s Rogom. Portugalac se bacio na 16 metara od gola, pokupio loptu koju je rukama iznio izvan šesnaesterca. Marić je prosudio da je bio faul na Rogu prije igranja rukom, a iz slobodnjaka sa 17 metara Kvesić je pucao malo pored gola.

Dinamo ni ulascima Pjace i Fernandesa nije uspio zabiti gol, pa je nakon 14 odigranih utakmica na 36 bodova, sedam više od Rijeke koja ima utakmicu manje. Split je s 18 bodova i dalje četvrti, s dva boda manje od Hajduka.

'Dinamo nije u krizi'

- Bila je to vrlo teška i tvrda utakmica. Split se od početka postavio potpuno defanzivno, gusto u sredini i od početka su radili na destrukciji igre. Cijelu utakmicu su se branili, a prema naprijed nisu napravili ništa, osim što smo im iz naše dvije gluposti, iz naša dva poklona dali prilike. Što se tiče moje momčadi, ja im ne mogu ništa zamjeriti, dali su svoj maksimum, bilo je puno trke, agresije i puno oduzetih lopti. Ali teško je igrati kad Split skoro pa da nije ni prelazio centar, a i teren je bio loš i suh, teško je bilo razviti pravu i tečnu igru po njemu - rekao je trener Dinama Zoran Mamić nakon utakmice pa dodao:

- Sastav domaće momčadi me nje posebno iznenadilo, očekivali smo da će igrati malo defanzivnije, ali ipak ne ovoliko. Očigledno je Matić pazio na to da ne izgubi utakmicu i da nas pokuša uhvatiti na spavanju, što mu je skoro pošlo za rukom. Neki tvrde da smo mi u krizi, no mi smo odigrali 25 utakmica i u njima imali tek po tri poraza i remija. Prvi smo u prvenstvu, i dalje smo u Europskoj ligi i ne prihvaćam da je u Dinamu neka kriza ili alarmantna situacija.

'Možda možemo i žaliti'

Unatoč dominaciji Dinama u posjedu lopte, mi smo imali kvalitetnije prilike i na koncu možemo žaliti za bodovima. Taktički smo dosta dobro kontrolirali utakmicu i nemam dojam da nas je Dinamo mogao ugroziti - izjavio je Ivan Matić, trener Splita, pa odgovorio na tvrdnje o predefenzivnoj igri.

- Zoran Mamić ima pravo na mišljenje o našoj igri, no mi smo utakmicu i pripremali računajući na kvalitetu protivnika, željeli smo im parirati i pokušati ih ugroziti na kontre, šteta što te kontre i nismo iskoristili, što nismo bili mirni u nekim situacijama. Ovaj nam je bod važan za samopouzdanje i sljedeće utakmice, vjerujem da će moji igrači iz utakmice u utakmicu biti bolji.

RNK Split - Dinamo 0-0

  • Split: Zagorac - Ibriks, Vrgoč, Glumac, Galović, Glavina - Kvesić, Dujmović, Vidović, Rog (od 94. Roglić) - Roce (od 63. Bilić, od 74. Jukić).
  • Dinamo: Eduardo - Pinto, Šimunović, Taravel, Ibáñez - Ademi, Brozović, Antolić - Soudani, Čop (od 74. Fernandes), Wilson (od 62. Pjaca).
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače