Obavijesti

Sport

Komentari 340

Tudor zabio u debiju, Tomečak donio preokret i slavlje Rijeci...

Tudor zabio u debiju, Tomečak donio preokret i slavlje Rijeci...
19

Fran Tudor i Marko Vešović zabili su prvijence za Hajduk odnosno Rijeku, no glavni čovjek Rijekina preokreta na Poljudu bio je Ivan Tomečak. Zabio je i asistirao za 2-1

VIDEO

Čudesan Jadranski derbi na Poljudu. Hajduk je bio tek deset minuta daleko od prve pobjede nad Rijekom nakon više od tri godine te prve domaće pobjede još od kolovoza 2011., no dekoncentracijom obrane Hajduka, kojega je vodio sportski direktor Goran Vučević, Splićani su prosuli vodstvo u tri minute. Rijeka je slavila 2-1.

Novi, mladi Hajduk s trojicom debitanata u prvih 11 (Grbić, Tudor, Juranović) djelovao je vrlo dobro u prvom poluvremenu uz podršku oko 4000 gledatelja. No prave prilike nije bilo praktički sve do 30. minute, kada je Fran Tudor zaobišao Vargića, ali promašio prazan gol.

Stiskao je Hajduk malo-pomalo Rijeku koja ni po čemu nije pokazivala da bi trebala biti favorit u ovom dvoboju. Koncem poluvremena "bili" su zaprijetili nakon dva kornera, a jedan je bio i dovoljan za gol.

Prvo je Caktaš pogodio stativu, a potom, nakon Vlašićeva ubačaja, Jugović napucao Leovca od kojeg lopta odlazi u prečku. No vratila se u polje, a tamo je s nekoliko metara udaljenosti Tudor pogodio mrežu i na najljepši mogući način okrunio debi u bijelom dresu.

Drugo poluvrijeme bilo je prava uspavanka sve do zadnjih 20-ak minuta utakmice. Da je Artem Milevski u 73. minuti pogodio čisti "zicer" s pet metara, nakon što ga je poslužio Kurbanov, vjerojatno bismo pisali o velikoj pobjedi Hajduka. No Ukrajinac je pogodio Vargića, a minutu potom Bašić pucao pokraj gola u novoj velikoj šansi domaćih.

Dominaciji Vučevićevih izabranika došao je kraj, a onda je Rijeka "ubola" u finišu. Sharbini je nagovijestio odlično razdoblje gostiju udarcem iz daljine u 78. minuti koji je otišao malo pokraj gola, a dvije minute potom isti igrač kreirao je akciju za izjednačenje. Pronašao je Anas Tomečaka koji se sjurio po desnoj strani šesnaesterca, lijepo primirio loptu i plasirao je u mrežu kroz noge Grbića.

Nije se Hajduk pošteno stigao ni postaviti nakon izjednačujućeg gola, a već je stigao novi u njihovoj mreži. Opet je Tomečak snosio velik dio krivice, ovaj put kao asistent s desne strane za Marka Vešovića, koji s peterca pogađa prvijenac za pobjedu 12 minuta nakon što je ušao u igru. Kek je apsolutno pogodio s džokerom koji mu je osigurao minimalno treće mjesto na kraju prvenstva, a time i izlazak u Europu.

MAXtv Prva liga, 29. kolo:

  • Hajduk - Rijeka 1-2 (Tudor 44' / Tomečak 80', Vešović 82')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 340
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba