Obavijesti

Sport

Komentari 185

'Kupio bih Roga, ali Žužuli su me odbili kao i za Antu Rebića'

'Kupio bih Roga, ali Žužuli su me odbili kao i za Antu Rebića'
5

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić nakon remija bez golova sa Splitom održao je 18-minutni monolog u kojem se dotaknuo Roga, Splita, Hajduka, repke...

VIDEO

Iako su Split i Dinamo odigrali prosječnu nogometnu predstavu (0-0), prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić bio je oduševljen. Toliko da je pred novinarima odradio 18-minutni monolog u kojem je, među ostalim, otkrio i kako je od braće Žužul htio otkupiti Marka Roga, kao i da je cilj sezone osvojiti naslov prvaka bez poraza.

- Čestitam Splitu, čestitam Dinamovim igračima, ovo je bila prava europska utakmica u kojoj smo vidjeli dobar Dinamo i Split. Jednu stvar moram primijetiti: već se dugo u hrvatskom nogometu nije pojavio talent poput Marka Roga. Čestitam Splitu što ga je doveo i velika kritika za 100 mojih, koliko ih plaćam, jer ga nisu vidjeli. Moj Ćorić je broj jedan, ali ovako me nije impresionirao nitko osim Luke Modrića. On je veći od svih. Još me jedan igrač oduševio, čudesni Taravel. Mi smo u tom igraču dobili sve što već godinama nismo nalazili i sretan sam zbog njega. Njih su me dvojica impresionirala - kazao je Mamić i dodao:

- Imam loša iskustva s braćom Žužul jer sam im nudio pet milijuna eura za Rebića, ali su me odbili i prodali ga u Fiorentinu. Roga bih kupio sutra, ali Žužuli neće razgovarati na tu temu. Dugogodišnji smo prijatelji, oni su vrlo lukavi i sposobni, oni mene lijepo odslušaju, ali na jedno uho im uđe, na drugo izađe. Neće razgovarati o Rogu jer znaju da je on novi Rebić.

Ivo Čagalj/PIXSELL

Mamić drži kako je Split treća momčad po snazi u Hrvatskoj, bolja od Hajduka.

- Apsolutno da, na žalost. Oni su imali problem, izdušili su u Europi, ali brzo se dižu. Ne znam tko će njih dobiti i ovdje i u gostima.

Igrom Dinama također je zadovoljan.

- Ja sam danas vidio našu fantastičnu utakmicu: Dinamo je dominirao snagom, igrači Splita su padali, rušili se, ali Dinamo je pokazao fantastičnu spremu i urednost. Mi smo, za razliku od Salzburga gdje smo bili neuredni, danas bili uredni. Samo u dva detalja, u dva napada izgubili smo kontrolu, kad nam je Rog utekao.

Mamić nije izgubio vjeru u prolaz Dinama u drugu fazu Europske lige.

- Idemo po pobjedu protiv Salzburga, ali neće biti smak svijeta, nikome se ništa neće dogoditi ako ne uspijemo...

REUTERS/PIXSELL

Split ga je, i kao grad, opet oduševio.

- Tu sam opet jer mi je kazna istekla. Zna se moja ljubav prema Splitu gdje imam bezbroj prijatelja. Sa žaljenjem i romantikom gledam na neka prošla vremena kad smo dolazili ovdje, družili se na zajedničkim večerama... Na žalost, ta su vremena iza nas. Nadam se da će se to ispraviti. Vi imate privilegiju živjeti u ovakvoj sredini, ovo što smo mi danas ovdje vidjeli, pa to je privilegija, kako vi Dalmatinci uopće umirete?

Sporan detalj iz zadnje minute nije želio komentirati.

- Nisam ja Copperfield, sudac je sudio što je sudio. Moramo se izdignuti i ne spominjati detalje. Naš nogomet maršira, to je najbolji segment našega društva.

- Možemo mi misliti što želimo, ali jednostavno to su fakti. Imamo Ligu 10, imamo ozbiljne projekte Dinamo, Rijeku i Split, pa Hajduk, koji spada u sam vrh hrvatskog nogometa s Dinamom i valjda će doći vrijeme da će navijači Hajduka prestati slaviti 200 bodova u deset godina zaostatka za Dinamom i treća i četvrta mjesta i shvatiti da ih ova nesposobna uprava vodi u propast. Malo je rivala koji cijene rivala poput Hajduka kao ja. Divim se Krstičeviću, Tudoru i igračima koji su spasitelji Hajduka, a ova uprava je nesposobna. Tudor i Krstičević su velikani, a ovi iz uprave im ne pomažu.

Tomislav Gabelić/24sata

Potvrdio je izvršni predsjednik Dinama kako mu je cilj osvojiti prvenstvo bez poraza.

- Razmišljao sam o tome. Prvi cilj je "hrvatska Décima", da uđemo u povijest, a ovo, ako se dogodi, onda i po tome ulazimo u povijest. Vidjet ćete vi, nisu braća Mamić veslo sisala. Vidjeli ste danas Taravela, vidjet ćete Fernandesa od lani, nije on zaboravio igrati nogomet. Mi se samo moramo posložiti i uigrati. Kad bih znao da ćemo sljedećih deset godina biti isto što i sada, statistički najbolji u povijesti, ja bih se odmah ostavio nogometa. Dinamo pod cijenu smrti i života mora biti konkurentniji u Europi, a za to nam trebaju i Rijeka i Split i Hajduk.

Zadovoljan je i igrama reprezentacije, a dodao je kako bi volio da se važne utakmice igraju u Splitu, no teško da će se to i dogoditi.

- Kunem se na moju obitelj, na djecu i unučad, iako će mi to normalni ljudi zamjeriti. Ne postoji ni u Zagrebu, ni u HNS-u, ni kod mene, kako mene titulirate, najmoćnijim čovjekom hrvatskog nogometa, nitko tko se bavi Hajdukom. Mi ne razmišljamo o njima. Ja zbog Rijeke ne spavam, ja zbog ovog Roga neću spavati koliko sam ponosan i sretan što smo dobili tog igrača. Molim vas, dajte napravite atmosferu i nema šanse da reprezentacija ne dođe u Split. Ali napravite okrugle stolove s navijačima, napravite atmosferu da Torcida i "Naš Hajduk" kažu da Hrvatska može igrati protiv Italije i da neće biti nereda, ja ću se onda boriti rukama i nogama za to. Ako tvrdite da sam važan, ja ću vam dokazati da sam važan, doći će reprezentacija u Split. Kod mene se uvijek zna što ja mislim. Sramota je što se u jednom od najljepših gradova na svijetu, na najljepšem stadionu u Hrvatskoj i u gradu koji voli nogomet i ima čudesnu publiku, ne igra reprezentativni nogomet. Samo, moraju se navijači naviknuti da ne smiju reketariti klub, pa mi smo 317 puta kažnjavani od strane Uefe.

Hajduka je, kaže, spasio od nove kazne.

- Kad je Hajduk "B" igrao, opet je izvješen negativan natpis prema meni. Da sam ih za onaj natpis prijavio, pet utakmica opet ne bi igrali s publikom. Ali meni ne pada na pamet ono što radi Brbić. Nema europske institucije, a ja to pouzdano znam, kojoj se nisu žalili i prokazivali hrvatski nogomet. Tako se ne ide naprijed. Neka se maknu, sjest ćemo za isti stol i idemo naprijed. Hajduk je ispred svih nas, i ispred mene i Brbića... Moj je brat igrao u najjačoj generaciji Hajduka, tresao sam se kad bih došao pod murvu na Stari plac, kod Kirigina, Burazina, Žaje... A sad, kad dođeš u "bijeli salon": spašavaj se tko može. Dok su ovi tamo, nikad nikoga iz Dinama nećete vidjeti. Ali prema Hajduku divljenje i poštovanje.

Marko Lukunić/Pixsell

Za kraj je kazao nešto i o zadnjim napadima Bad Blue Boysa na njega.

- Neću o tome govoriti dok ne završi utakmica sa Salzburgom jer ne želim biti u centru pažnje u ovom važnom trenutku. Trebamo pričati o čudesnom Rogu i Taravelu, a ne o tome...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka