Obavijesti

Sport

Komentari 337

Lovren je tragičar u Istanbulu: Dejan promašio ključni penal!

Lovren je tragičar u Istanbulu: Dejan promašio ključni penal!
24

Bilić je odveo Bešiktaš u osminu finala Europske lige. Turci su izbacili Liverpool. Nakon 90 minuta i dva produžetka bilo je 1-0. Lovren je promašio zadnji penal...

VIDEO

Isto mjesto prije 10 godina. Čak su pucali na isti gol. Liverpool je u čudesnom finalu Lige prvaka 2005. godine na penale izbacio Milan. Ovoga puta sreća je bila na strani protivničke momčadi. Bešiktaš je izbacio Liverpool u šesnaestini finala Europske lige. 

Dejan Lovren igrao je od početka i promašio je ključni penal u raspucavanju. Slaven Bilić i Nikola Jurčević s Bešiktašom slave prolazak u osminu finala Europske lige.

Liverpool je stigao na Atatürk stadion pred više od 60.000 navijača s 1-0 prednošću iz prve utakmice. Englezi su bili lagani favoriti. Slaven Bilić najavio je kako će igrati strpljivo, a tako je i bilo. Pravu uspavanku odigrale su ove dvije momčadi u prvom dijelu. Nije tu bilo previše rizika. U drugih 45 minuta, druga priča.

Bilićev potez za deset

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bešiktaš je krenuo po gol. Ključan potez napravio je Slaven Bilić. Hrvatski trener pola sata prije kraja uvodi u igru Tolgaya Arslana. Samo 12 minuta kasnije, Bešiktaš vodi 1-0. Arslan je opalio lijevom nogom s vrha šesnaesterca za veliko slavlje u Istanbulu. 

Mogao je Bešiktaš proći i bez drame penala. U sudačkoj nadoknadi Demba Ba, čovjek koji je uništio Liverpoolove nade u naslov prvaka golom u dresu Chelseaja, bio je na pet metara od gola. Silovit udarac odsjeo je na prečki. U produžecima nije bilo golova pa se krenulo u raspucavanje. Zanimljivo, na isti onaj gol na koji je Liverpool pucao 2005. godine. Bešiktaš je prvi izveo penal. Demba Ba je pogodio. 

Nakon njega zabila su još četvorica igrača domaće momčadi. A četvorica Liverpoolovih igrača držala su korak s njima. Posljednji penal, peti u seriji, pucao je Dejan Lovren. Preko gola. Prije 10 godina herojski su se vratili i pobijedili Milan. Sad im se sreća okrenula. Lovrena su nakon promašaja došli utješiti suigrači. 

Lovrenov promašaj odveo je Slavena Bilića do najveće klupske trenerske pobjede u karijeri. I to u jubilarnom 200. nastupu. Bilić je s Nikolom Jurčevićem napravio sjajan posao u Bešiktašu. U prvenstvu se bore za naslov, a u Europskoj ligi sanjaju finale. 

Rodgers: Dejan je bio hrabar

- Razočarani smo. Normalno. Osjećali smo da ih imamo u prvom dijelu. Ponosan sam na igrače. Penali su lutrija. Lovren je bio hrabar što je izabrao pucati peti penal. Kao što sam rekao, to je lutrija. Šteta - rekao je Brendan Rodgers.

REUTERS/PIXSELL

Europska liga, šesnaestina finala, uzvrat:

  • Bešiktaš - Liverpool 1-0 (5-4 na penale)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 337
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića