Obavijesti

Sport

Komentari 63

Treća sreća za Dinamo protiv Zagreba, Henríquez zabio dva

Treća sreća za Dinamo protiv Zagreba, Henríquez zabio dva
10

U prvoj subotnjoj utakmici 24. kola MAXtv Prve lige Dinamo je u Maksimiru pobijedio Zagreb 2-0 golovima Henríqueza. "Modri" su dobili "pjesnike" prvi put ove sezone...

VIDEO

Dražen Medić dvaput se ove sezone pokazao crnom mačkom za Dinamo. Od pet remija zagrebačkih "modrih" u sezoni, dva su bila protiv Zagreba u njhova dva međusobna susreta. No maksimirski je klub u subotnjoj utakmici 24. kola MAXtv Prve lige ipak pronašao način kako pobijediti "pjesnike". Bilo je 2-0.

Zoran Mamić zbog ozljeda je ostao bez sedam igrača iz prve momčadi, a priliku je stoga na lijevom boku dobio dojučerašnji kadet Dinama, 17-godišnji Borna Sosa.

Dinamu je na Maksimiru za gol trebalo samo 14 minuta, ali ga pomoćnik nije priznao jer se Marko Pjaca nalazio u zaleđu. Ipak, dvojbe nije bilo u 28 .minuti, samo tri minute nakon što je Lovro Medić propustio odličnu priliku za goste. Mățel je ubacio s desne strane, a Ángelo Henríquez na prvoj stativi zabio za vodstvo "modrih".

Zagrebaši su se solidno držali nakon gola i bili vrlo blizu izjednačenja osam minuta prije odmora kad je Valentino Stepčić poslije odbijanca pogodio Dinamovu mrežu, ali pomoćni sudac Fegeš označio je vrlo dvojbeno zaleđe. Nije to previše smetalo "modre" koji su nastavili prijetiti, a Henríquez je prije kraja prvog dijela još jednom zabio. Ante Ćorić lijepom je loptom pronašao Čileanca koji atraktivno pogađa za 2-0. Bio mu je to 11. prvenstveni gol u sezoni.

U drugom poluvremenu Dinamo je rutinski održavao prednost, dok je Zagreb najopasniji ponovno bio preko Stepčića čiji je udarac 14 minuta prije kraja boksao domaći golman Eduardo. "Modri" su nastavili niz neporaženosti i pobjegli Rijeci na 14 bodova prednosti uz utakmicu više, dok je Zagreb ostao na solidnom petom mjestu, tri boda iza Hajduka i pozicije koja vjerojatno vodi u Europu.

MAXtv Prva liga, 24. kolo

  • Dinamo - Zagreb 2-0 (Henríquez 28', 43')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani