Obavijesti

Sport

Komentari 42

Vugrinec se oprostio, Slavenu pobjeda u "vaterpolu" HNL-a...

Vugrinec se oprostio, Slavenu pobjeda u "vaterpolu" HNL-a...
31

Kišom natopljen travnjak Gradskog stadiona u Koprivnici ipak je ugostio utakmicu Slaven Belupa i Zadra. Oprostio se Davor Vugrinec, a bodovi su otišli Slavenu 2-0

VIDEO

Najbolji strijelac Hrvatske nogometne lige svih vremena Davor Vugrinec oprostio se od profesionalnog nogometa, a Slaven Belupo pobijedio je Zadar u Koprivnici 2-0 u prvoj utakmici 35. kola MAXtv Prve lige po vrlo teškim vremenskim uvjetima.

Uoči utakmice predstavnici domaćina i gostiju uručili su prigodne darove Davoru Vugrincu koji je zabio 146 golova u 15 sezona na domaćim terenima. Mogao je sjajno obilježiti oproštaj 147. golom iz penala u devetoj minuti, ali mu je udarac skinuo golman Zadra Tomo Gluić. Iz igre je izašao u 26. minuti uz "špalir" svih nogometaša na travnjaku.

Samo četiri minute poslije Muzafer Ejupi, njegova zamjena, zabio je za vodstvo Slavena 1-0. Makedonski Albanac postavio je konačan rezultat devet minuta prije kraja.

Zbog natopljenog terena sudac Marko Matoc iz Zaprešića, u dogovoru s kapetanima obiju momčadi te delegatom, odgodio je početak utakmice na sat vremena. Organizator je uložio velike napore u otklanjanje viška vode te je utakmica počela u 19 sati. Uvjeti su već u prvom poluvremenu bili na granici regularnosti, a u drugom dijelu lopta se gotovo nije mogla kretati zbog nove kiše koja je pototopila Koprivnicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sredinom drugog poluvremena zbog teškog terena i opasnih starova nogometaši Zadra odbili su igrati povukavši se uz rub terena na nekoliko minuta, no trener Igor Štimac ipak ih je uspio nagovoriti da završe utakmicu. Najbolji među njima bio je golman Gluić koji je u 70. minuti skinuo i drugi penal na utakmici, ovaj put i Ejupiju.

Ovakvim raspletom Slaven je sačuvao teoretske šanse da do kraja osvoji četvrto mjesto i plasira se u kvalifikacije Europske lige. Zadar je ostao posljednji, no još uvijek se može spasiti "fenjera" jer Osijek ima dva, a Istra 1961 tri boda više. Sedmoplasirani Split definitivno je potvrdio ostanak u ligi.

MAXtv Prva liga, 35. kolo:

  • Slaven Belupo - Zadar 2-0 (Ejupi 30', 81')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka