Obavijesti

Održana 9. sjednica NO Zavarovalnice Triglav d.d.

Održana 9. sjednica NO Zavarovalnice Triglav d.d.
1

Zavarovalnica Triglav dosegla je 30,4 milijuna EUR neto dobiti,a Triglav Grupa je ostvarila 34,1 milijuna EUR neto dobiti. Za 2011. očekuje se 54 milijuna EUR neto dobiti

Na jučer održanoj devetoj ovogodišnjoj sjednici Nadzornog odbora Zavarovalnice Triglav d.d. razmatrano je nerevidirano privremeno izvješće o poslovanju Zavarovalnice Triglav i Triglav Grupe za razdoblje od siječnja do lipnja 2011. te izješće o poslovanju  kćerinskih tvrtki Triglav Grupe.

Usmjeravanjem osnovnih strateških fokusa ka maksimalnoj profitabilnost poslovanja, Zavarovalnica Triglav je dosegla iskazanu dobit prije oporezivanja u iznosu od 44,2 milijuna EUR, što je 41% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit iznosila je 30,4 milijuna EUR, što je za 20% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Unatoč negativnom utjecaju financijske krize, Triglav Grupa je u prvoj polovici 2011. dobro poslovala. Provođenjem strateških usmjerenja  fokusiranja na osnovnu osigurateljnu djelatnost, u prvoj polovici 2011. ostvareno je 34,1 milijuna EUR neto dobit što je 90% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Iskazana dobit prije oporezivanja iznosi  49,0 milijuna EUR, što je povećanje od 101% u odnosu na prvu polovicu 2010. Za 2011. godinu, Triglav Grupa planira 54 milijuna EUR neto dobiti te očekuje da će taj cilj i premašiti. 

Kombinirani omjer značajno je poboljšan u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, te za Triglav Grupu iznosi 89%, što predstavlja poboljšanje od 8,8 postotnih bodova u odnosu na prvo polugodište 2010. Značajno poboljšanje bilježi i kombinirani omjer Zavarovalnice Triglav, te iznosi 83,7% što je 7,8 postotnih bodova manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Osiguravajuće tvrtke Grupe Triglav ukupno su u prvoj polovici 2011. obračunale  549,9 milijuna EUR osigurateljne i reosigurateljne premije (indeks: 99), od kojih je matična tvrtka obračunala 396 milijuna EUR (indeks 97).

Ovim rezultatima Triglav Grupa ponovo dokazuje da je utvrdila svoj položaj vodeće financijsko-osgurateljne institucije u regiji. Uspješni poslovni rezultati postignuti su dosljednom provedbom strateških politika koje se usredotočuju na osnovno osigurateljno poslovanje, s jasnom politikom upravljanja rizicima, s odgovarajućim preuzimanjem rizika i odgovarajućom reosigurateljnom politikom te provedbom poslovne politike za ublažavanje negativnih učinaka financijske krize. U budućnosti će Triglav Grupa veći naglasak staviti na društvenu odgovornost kao jednu od svojih temeljnih vrijednosti.

Rezultati  poslovanja Zavarovalnice  Triglav i Triglav Grupe za razdoblje od siječnja do lipnja 2011., biti će javno objavljeni 31. kolovoza 2011. Polugodišnje izvješće će biti od 31. kolovoza 2011.  također dostupno na web stranici www.triglav.eu za razdoblje od najmanje pet godina.

Članovi Nadzornog odbora također su razmatrali izvješće službe unutarnje revizije Zavarovalnice Triglav za razdoblje od siječnja do lipnja 2011.

Nadzorni odbor je za članicu Uprave, predstavnicu zaposlenika, na razdoblje od pet godina imenovao Maricu Makoter. Odluka stupa na snagu od dana dobivanja odobrenja za obavljanje funkcije člana Uprave Zavarovalnice Triglav d.d.  kojega izdaje  Agencija za nadzor osiguranja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u