Obavijesti

Ostalo

Komentari 0

Manijak na dopustu iz zatvora silovao djevojku

Manijak na dopustu iz zatvora silovao djevojku
2

Oko 3 sata, I.P. (22) se vraćala pješice kući iz centra. Nije primijetila da je prati muškarac. Kraj Tankerkomercove marine uhvatio ju je s leđa

VIDEO

Policajci Sami Đemailji i Oliver Livić 16. travnja 2005. godine radili su noćnu smjenu. Oko 22.30 sati zbog remećenja javnog reda i mira pozvani su u jedan zadarski kafić.
Među gostima zatekli su i 24-godišnjeg E.J., kojega su poznavali od ranije, uglavnom zbog krađa i - silovanja.
On im je sam prišao i rekao da je dobro, da mu je majka teško bolesna i zbog toga je pušten iz pritvora kući.
Pohvalio im se i da ima novu djevojku, te da je njegov život na prekretnici i da se promijenio. Pet sati kasnije, P.I. (22) se oko 3 sata iz centra Zadra vraćala kući.
Nije primijetila da je prati muškarac. Kad je djevojka došla do zadarske Tankerkomercove marine, muškarac joj je prišao s leđa te joj na usta stavio ruku. Ruku je držao u jakni i rekao da ima pištolj te da će je ubiti ako bude vikala.
Odvukao ju je u jedan prolaz iza zgrade, naredio da bude mirna te da skine hlače i gaćice i potom je silovao.
Djevojka ga je od šoka i straha odgurnula od sebe, na što je mladić postao nasilan. Shvatila je da je mladić jači od nje i da je neće pustiti tako lako. Razgovorom ga je pokušala odgovoriti i smiriti kako bi dobila na vremenu. Nadala se da je netko čuo njezino zapomaganje i pozvao policiju.
Tek oko 3.20 sati policiji je dojavljeno da se u ulici J.J. Strossmayera kod kućnoga broja 27 iza dvorišta zgrade čuju vika i zapomaganje neke žene. Sami Đemailji i Oliver Livić bili su u blizini te su upućeni na mjesto događaja.
Ondje nisu nikoga zatekli pa su obišli okolne ulice. No čuli su razgovor muškarca i žene, koji je sličio na ljubavnu svađu.
Prišli su im i vidjeli da djevojka sjedi na podu leđima naslonjenim na zid, a muškarac je iznad nje klečao s raskopanim hlačama.
- Upitali smo ima li problema, a muškarac je odgovorio: 'Ne, nema. Ja sam s curom i sve je u redu'. Djevojka je rekla: 'Gospodo policajci, sve je u redu, nema nikakvih problema' - točno se prisjeća Sami Đemailji.
Kako se zbog mraka ništa nije moglo vidjeti, Livić im je rekao da pričekaju dok ne upali svjetlo na lampici.
Kad je upalio lampicu, na podu su ugledali žensku torbicu iz koje su bile prosute sve stvari, grudnjak i gaćice, na koje je muškarac nagazio nogom kako ih policajci ne bi slučajno vidjeli.
Odmah su prepoznali mladića koji im je nekoliko sati ranije prišao u kafiću i posumnjali da je silovao djevojku.
- Rekao sam mu: 'Daj, malo momak, odmakni se', a on meni da je sve u najboljem redu. Da je samo bila obična svađa između njih i da je sve kako treba jer su riješili razmirice - rekao je Đemailji.
Odlučili su da Livić odmakne sumnjivog muškarca sa strane kako bi Đemailji mogao popričati s djevojkom.
- Kad sam ga odmaknuo, počeo je plakati i govoriti: 'Zašto mi se opet ovo dogodilo, koju sam glupost opet napravio'. Tada sam čuo curu kako kolegi priča što joj se dogodilo - rekao je Livić.
- Čim smo ga odmaknuli, djevojka je briznula u plač i rekla da ju je silovao, a preko uha sam čuo njega kako kolegi priznaje kakvu je grozotu učinio - ispričao nam je Đemailji.
Odmah su obavijestili svoje dežurstvo, a mladića su uhitili i priveli u tamošnju policijsku postaju.
U krvi mu je izmjereno 0.94 g/kg alkohola. Ustanovljeno je da je iz zatvora u Gospiću pušten na točno 90 dana kako bi posjetio teško bolesnu majku. Djevojka je hitno prevezena u bolnicu na temeljit liječnički pregled koji uključuje i psihološko razmatranje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.