Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Čak 60 posto Hrvata voli svoj posao unatoč malim plaćama

Čak 60 posto Hrvata voli svoj posao unatoč malim plaćama
1

Oko 95 posto anketiranih smatra kako je za sreću najvažnije da rade posao koji vole, a njih 60 posto baš to i radi. Takav posao trebao bi biti originalan i kreativan

VIDEO

Danci su među najsretnijim zaposlenicima u Europi, a prema istraživanju iz 2010., gotovo 80 posto Britanaca bilo je sretno na radnome mjestu. Za razliku od njih, kad zamisle tipičan dan na poslu, 43 posto hrvatskih ispitanika su sretna, pokazalo je istraživanje portala MojPosao. Čak 95 posto anketiranih smatra kako je za sreću najvažnije da rade posao koji vole, a njih 60 posto baš to i radi. Takav posao trebao bi biti originalan, kreativan, izazovan i dinamičan, no važnije im je da ispunjava njihove potencijale. 

Visina plaće Hrvatima nije presudna za sreću zato što se na popisu prioriteta nalazi pri dnu. Od velikih plaća puno su im važnija pravedna primanja. No osim što bi ih najviše usrećio posao koji vole, Hrvatima je iznimno važno da ih kolege i šefovi cijene te poštuju. Ako se zaposlenici međusobno ne slažu, barem bi se trebali poštovati te izbjegavati sukobe zato što je inače radna atmosfera teška, a to odmah utječe na zadovoljstvo i sreću na poslu. 

Prema anketiranima, glazbeni i likovni umjetnici te plesači smatraju se najsretnijima. Slijede ih prirodnoznanstveni stručnjaci, među kojima se sretnima smatraju fizičari i istraživači. Dizajneri i arhitekti također su vrlo sretni, pa se nalaze na visokom trećemu mjestu. No zanimljivo je i to da gospodarska kriza ne utječe na zadovoljstvo poslom.

(Ne)sreća utječe na pojedinca, ali i kolege

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koliko ćete biti sretni na poslu, ovisi o tome koliko ga volite. Nezadovoljstvo se može ozbiljno odraziti na raspoloženje, ali i kolege. 

Pokušajte uvijek dati sve od sebe

Na poslu uvijek dajte sve od sebe - bez obzira na situacije u kojima se nalazite. Zbog toga ćete se osjećati zadovoljnije, ali i produktivnije.

Zdrava radna okolina i dobri šefovi stvaraju sretne radnike

Šefovi bi trebali na poslu omogućiti uvjete u kojima će se zaposlenici moći slobodno izražavati te redovito s njima komunicirati. Poticanje te ohrabrivanje prijedloga i ideja zaposlenika također će pridonijeti boljoj radnoj atmosferi. No pravim primjerima šefovi bi trebali pokazati zašto su nadređeni ako očekuju da im zaposlenici budu sretni. 

Posao u brojkama

95% hrvatskih ispitanika smatra kako je za sreću na radnome mjestu važnije da radite posao koji volite te da novac nije presudan za zadovoljstvo.

91% nika rekao je kako im je jako važno da ih kolege i šefovi cijene. Čak 57% anketiranih zadovoljno je kolegama, a 40% zaposlenika zadovoljno je nadređenima.

88% anketiranih smatra da su među najvažnijim stvarima za sreću pravedna primanja. Visina primanja nalazi se pri dnu prioriteta, tek njih 66% misli da velike plaće usrećuju radnike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang