Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Hotel ili hostel - što odabrati i uštediti ovog ljeta?

Hotel ili hostel - što odabrati i uštediti ovog ljeta?
1

Usporedili smo prosječne cijene hostela i hotela u tri grada - Zagrebu, Zadru i Dubrovniku. Saznajte kakva se usluga nudi i kolike su razlike u cijenama

VIDEO

Svako putovanje ili odmor podrazumijeva pronalazak udobnog smještaja. Kako svatko pritom želi uštedjeti, ali istovremeno dobro se naspavati, donosimo vam usporedbu cijena i usluga hostela i hotela. Usporedili smo cijene u tri domaća grada – u Zagrebu, Zadru i Dubrovniku. Također, uzeli smo u obzir hotele s tri zvjezdice te prosječne cijene hostela.  

Kada odlučimo negdje otputovati onda smo ponekad u nedoumici gdje odsjesti, što uvelike ovisi o dubini našeg džepa. Mlađi će uvijek izabrati hostel dok stariji i parovi s djecom radije biraju hotele.  U hostelu možete unajmiti krevet i obično se sobe, kuhinje te kupaonice dijele između gostiju. Ako, ipak želite veći komfor ili na put odlazite zajedno s članovima obitelji, posebice s malom djecom, hoteli su uglavnom skuplja, ali idealnija opcija s obzirom na boravišne i ugostiteljske usluge. Kako se posljednjih nekoliko godina povećava broj turista, jednako tako raste i gradnja hotela i hostela. Donosimo vam usporedbe cijena i usluga tih dviju vrsta smještaja kako biste mogli odabrati idealno mjesto za vaš odmor. 

Zagreb 

Hoteli smješteni u najužem centru grada, s lakim i brzim pristupom zabavnim sadržajima te povijesnim znamenitostima grada, uglavnom raspolažu s tri vrste soba. Prosječna cijena jednokrevetne sobe s noćenjem iznosi 350 kuna, a ako se odlučite i za uslugu doručka onda morate nadoplatiti iznos od 50 do 150 kuna. Noćenje u dvokrevetnoj sobi po osobi košta 390, a u trokrevetnoj 780 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Smještaj za individualne goste i organizirane grupe u hostelima, također nudi tri oblika soba s odgovarajućim garderobnim prostorom. Noćenje s doručkom u jednokrevetnoj sobi košta oko 180 kuna, u dvokrevetnoj 150 kuna, a u trokrevetnoj 125 kuna. Najjeftiniji je smještaj u sobi koju dijeli deset osoba, a iznosi 120 kuna. Iako je velika prednost smještaja u hotelu svakako vlastito parkiralište koje uglavnom možete koristiti bez naplate, mali broj zagrebačkih hostela također nudi uslugu parkinga za automobile i autobuse.

Zadar 

Cijena smještaja u hotelu uz obalu varira ovisno o turističkoj sezoni. Tako su smještaji u sobama najskuplji tijekom srpnja i kolovoza kada se cijena jednokrevetne sobe s doručkom kreće od 440 do 550 kuna. Dvokrevetna soba u tom razdoblju koštat će vas između 310 i 490 kuna. Ako želite proći jeftinije, onda je nabolje posjetiti zadarske hotele u periodu od siječnja do travnja kada se cijena jednokrevetne sobe s doručkom kreće od 280 do 300 kuna, a dvokrevetne od 220 do 255 kuna. Iako se cijene čine dosta visokima, u njih su uključene razne pogodnosti, poput All Inclusive Servisa koji uključuje bogati buffet doručak, ručak i večeru te pića uz obroke. 

Većina hotela gostima nudi priključke za brzi internet, mini bar, jela po narudžbi, otvorene bazene s ležaljkama, brigu o djeci i animaciju te razne sportske aktivnosti. Hosteli, osim što gostima nude uslugu noćenja s pogledom na more, po potrebi im služe i hranu. Poneki imaju sobe posebno prilagođene invalidima te raspolažu pogodnostima bežičnih računala s internetskom vezom. Cijene se u sezoni kreću od 115 kuna za noćenje s doručkom u sobi koja ima zajednički tuš, a od 350 kuna za puni pansion u jednokrevetnoj sobi s kupaonicom.

Dubrovnik 

Zbog blizine mora i plaže, mirne lokacije te mnogobrojnih događanja koja se organiziraju na otvorenim terasama, cijene dubrovačkih hotela nešto su više. Jednokrevetna soba u periodu od studenog do ožujka košta oko 750 kuna, dok ćete za istu takvu tijekom sezone morati izdvojiti oko 1350 kuna. Cijena dvokrevetne sobe izvan sezone kreće se oko 1050 kuna, a unutar sezone oko 1800 kuna. Većina hotela posjetiteljima pruža miran odmor s mnoštvom sadržaja poput unutarnjih i vanjskih bazena, teretana te sauna. Cijene noćenja u dubrovačkim hostelima kreću se od 130 do 210 kuna po osobi, a nude usluge korištenja interneta, opremljene kuhinje, klima uređaja te sušila za kosu.

Iako su cijene hostela znatno niže od cijena hotela, razlika u kvaliteti smještaja i usluzi je znatno primjetna. Obje vrste smještaja uglavnom nude  pogodnosti besplatnog bežičnog interneta te televizore s opremljenim satelitskim kanalima. Ako ste na poslovnom putu, odličan sadržaj većine hotela su prostorije namijenjene za održavanje seminara, prezentacija ili stručnih skupova. Hosteli najčešće dopuštaju i smještaj kućnim ljubimcima, dok je u nekima dopušteno besplatno noćenje za djecu mlađu od sedam godina. Kako bilo, ne zaboravite voditi računa o boravišnim pristojbama koje pojedini hoteli i hosteli naplaćuju zasebno. One se u obje vrste smještaja kreću između 3.75 do 7 kuna. Koju ćete od ove dvije opcije odabrati ovisi o vašim željama i mogućnostima!

Na portalu Budi.in možete pročitati kojih je 6 najljepših hrvatskih hostela!


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang