Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Gadgeti olakšavaju krađu novca, ali i učenje jezika

Gadgeti olakšavaju krađu novca, ali i učenje jezika
1

Tehnologija može pojednostaviti život i “biti sluga” ako se koristi u skladu s vlastitim potrebama ali i "pojesti" vrijeme na snalaženje brojnim funkcijama

VIDEO

Ljudi će “raditi manje jer će ih tehnologija osloboditi suvišne papirologije”, jedna je od obećavanih blagodati računala. No danas malo tko radi 35 sati na tjedan, već 50 do 60 sati - čak i uz vojsku računala. Papirologije ima nešto manje, ali ne treba se zavaravati da prepuni sandučići mailova i fotokopirke smanjuju potrošenog papira. Iako trgovci tvrde da moderne tehnološke “igračke”, poput laptopa, računala, mobitela (pametnih i običnih) olakšavaju život i pojednostavnjuju ga - to i nije baš potpuno točno. Kao primjerice u slučajevima dok nosite “mrtvo” računalo na popravak jer su ga napali virusi ili panično tražite kiosk s telefonskim karticama jer se mobilnom ljubimcu isprazila baterija. Naravno, to su sitnije nezgode, one malo ozbiljnije prirode su objašnjavanje rodbini da je obnažena slika na Facebooku maslo podlih zaljubljenika u Photoshop ili strahovanje od internetskih prijevara koje čovjeka mogu dovesti na prosjački štap.
Generacija odrasla uz video se nije morala (toliko) suočavati s kompleksima zbog neznanja o najnovijim softverskim dostignućima i žurno zvati računalne stručnjake. No današnja računalna tehnika, čim DVD, GPS ili računalo “štucne”, prepuštena je na milost i nemilost servisera. Ipak, bilo kakav oblik “tehnofobije” nije rješenje.
>>Spremate li se na planinarenje, pustolovna ili daleka putovanja, mobitel i GPS mogu spasiti od lutanja. Uređaj za navigaciju pomaže ako se izgubite, a mobitelom je lako pozvati pomoć u slučaju ozljeda.
>>Internet nudi brojne mogućnosti obrazovanja: od učenja stranih jezika kod kuće do on-line knjiga u kojima se nalazi pregršt informacija o svim granama znanosti. Brz protok informacija dobrobit je weba.
>>U slučaju važnih projekata nije se dovoljno osloniti na mobitele i računala jer se podaci lako mogu zagubiti, internetska veza usporiti - pa čak i alarm mobitela ne mora probuditi na vrijeme. Zato je dobro pronaći alternativne načine pohrane podataka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang