Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

JGL otvorili novo tržište u Ujedinjenom Kraljevstvu

JGL otvorili novo tržište u Ujedinjenom Kraljevstvu
2

Novi međunarodni projekt riječke farmaceutske tvrtke ušao u završnu fazu

Jedan od ključnih projekata za dostizanje strateškog cilja internacionalizacije riječke farmaceutske tvrtke Jadran galenski laboratorij d.d., projekt razvoja tržišta Ujedinjene Kraljevine, ušao je u završnu fazu. Naime, tijekom listopada realiziran je prvi izvoz proizvoda Aqua Maris na ovo novo tržište JGL-a.

Linija Aqua Maris najinternacionalniji je brend ove tvrtke, ali i jedan od najuspješnijih hrvatskih izvoznih brendova čiji izvoz čini 98% njegove prodaje. Radi se o prirodnim preparatima za zdravlje uha, grla i nosa na osnovi morske vode iz čistog Jadranskog mora,  proizvedenim prema strogo kontroliranoj farmaceutskoj kvaliteti. JGL je tijekom proteklih 13 godina razvio čitavu paletu proizvoda Aqua Maris za njegu i terapiju uha, grla i nosa, a zahvaljujući ovom brendu tvrtka je treći proizvođač na svijetu u kategoriji nasal saline.

"Ujedinjena Kraljevina je tržište koje čini 61 milijun stanovnika, sedmo po prodaji bezreceptnog segmenta u svijetu. JGL-ov projekt istraživanja tržišta OTC nazalnih preparata, kao i cjelokupne poslovne okoline u Velikoj Britaniji, započeo je u siječnju 2011. godine, a na njegovu je temelju pripremljen strateški plan za ulazak na ovo zahtjevno zapadnoeuropsko tržište. Tijekom 2011. godine, uz pomoć konzultanta je sastavljena lista potencijalnih partnera, te su provedene dubinske analize specifičnosti tržišta struktura cijena, distributivni kanali, način promocije i faktori uspjeha, odnosno neuspjeha kao i brendova koji su već prisutni na tržištu. Ove pripremne aktivnosti bile su ključne za reviziju naših planova i optimizaciju pristupa, te za proces pregovora s potencijalnim partnerima koji je završio ove godine“, riječi su Anna Marije Donadić, rukovoditeljice programa Aqua Maris, koja dodaje kako odabrani partner na britanskom tržištu djeluje od 1992. godine te posjeduje bogato iskustvo u lansiranju OTC brendova u segmentu prirodnih proizvoda. Njegov je rad fokusiran na rad s ljekarnama, posebice nezavisnim ljekarnama i lancima zdrave hrane, uz mrežu agencija pomoću kojih upravljaju i komunikacijom s krajnjim potrošačem.

Plan za prvu godinu uvođenja obuhvaća 160 000 komada pakiranja, uz procjenu da JGL već u trećoj godini može dostići prodaju od milijun eura na tržištu Ujedinjene Kraljevine. U skladu s rezultatima istraživanja tržišta prilagođena je i komunikacija pakiranja, a Donadić zaključuje kako je cilj tvrtke suradnju dodatno proširiti i na Republiku Irsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

JGL trenutačno posluje na četrdesetak tržišta svijeta, a čak 353 milijuna kuna od ukupnih prihoda, koji su u 2011. godinu iznosili 518 milijuna kuna, realizirano je na izvoznim tržištima. U prvih osam mjeseci ove godine 67% prihoda JGL-a dolazi s izvoznih tržišta, a prognoza je da će izvoz do kraja godine  nositi 75% ukupnih prihoda. U ovoj se godini očekuje rast izvoza za 25% u odnosu na prošlu godinu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang