Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 2

Kako se žaliti operatoru elektroničkih komunikacija?

Kako se žaliti operatoru elektroničkih komunikacija?
1

Ukoliko imate prigovor na iznos računa ili kvalitetu pruženih usluga operatora elektroničkih komunikacija, doznajte kako ga možete uputiti i riješiti problem

VIDEO

Ako ste pretplatnik elektroničkih komunikacijskih usluga, vjerojatno ste se ponekad poželjeli požaliti na visinu računa potrošnje mobilnih ili telefonskih impulsa ili kakvoću elektroničkih komunikacijskih usluga. Naravno, na to imate i pravo, a odredbe Zakona o elektroničkim komunikacijama upućuju na koji način možete podnijeti prigovor i riješiti taj problem s operatorom. Nužno je slijediti te zakonom utvrđene procedure kako biste u slučaju za vas nepovoljnog rješenja operatora, mogli pisanim putem podnijeti zahtjev za rješavanje spora Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije, pošto ona rješava sporove između korisnika i operatora tek nakon što je korisnik iscrpio mogućnost rješenja prigovora s operatorom.  

Rješavanje prigovora kod operatora

Potrošač nezadovoljan ispostavljenim računom ili kvalitetom usluge treba uputiti pisani prigovor s jasno opisanim razlogom nadležnoj službi svog operatora u roku od 30 dana od dana dospijeća računa, odnosno od pružanja usluge. Operator je dužan provesti postupak povodom prigovora te pisanim putem odgovoriti, odnosno očitovati se o prigovoru u roku od najviše 15 dana od dana podnošenja prigovora.

Bitna stavka u cijelom postupku jest da ako redovno podmirujete sve sljedeće račune te ste platili i nesporni dio računa za koji ste podnijeli prigovor, operator vam ne smije obustaviti pružanje usluge do okončanja pokrenutog postupka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako operator ne odgovori na prigovor ili ako vam odgovor nije prihvatljiv, odredbe navedenog Zakona propisuju mogućnost da u roku 30 dana od dostave pisanog odgovora na prigovor, podnesete pritužbu Povjerenstvu za reklamacije svog operatora koje je dužno odgovoriti na istu u razdoblju od 30 dana. Pretragu operatora elektroničkih komunikacijskih usluga možete pogledati ovdje

Rješavanje prigovora pri HAKOM-u

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije rješava sporove između operatora i korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga nakon dovršenog postupka kod operatora, a na osnovu pisanog zahtjeva za rješavanje spora. U postupku rješavanja sporova HAKOM na temelju mišljenja savjetodavnog tijela unutar Agencije, Povjerenstva za zaštitu korisnika, može donijeti odgovarajuću odluku, mišljenje ili prijedlog. Važno je napomenuti kako je odluka obvezujuća za operatore dok mišljenje ili prijedlog predstavljaju samo načelni stav o mogućem rješenju spora, ali nisu obvezujući za operatore. U tom slučaju korisnik rješenje može zatražiti i sudskim putem.

U slučaju da niste zadovoljni rješenjem Povjerenstva operatora, možete u roku od 30 dana od zaprimanja odgovora Povjerenstva, podnijeti pisani zahtjev za rješavanje spora na adresu HAKOM-a te priložiti sljedeće:

  • Zahtjev za rješavanje spora
  • Preslika spornog računa
  • Preslika ispisa pozvanih brojeva
  • Preslika prigovora operatoru
  • Preslika odgovora operatoru
  • Preslika reklamacije povjerenstvu
  • Preslika odgovora povjerenstva
  • Preslika ostale raspoložive dokumentacije (ugovor, zahtjevi iz pretplatničkog odnosa…)

Tome također morate priložiti i pisani zahtjev na faks +385 1 700 70 70

Detaljnije o ovoj temi, kao i kontakte svih operatora možete pronaći na internetskoj stranici HAKOM-a ili ih kontaktirati putem telefona od ponedjeljka do petka vremenu od 9 do 11.30 sati te od 12.30 do 15 sati pozivom na broj 01 700 70 07.  Popis udruga koje aktivno djeluju u području zaštite potrošača kao i često postavljana pitanja i odgovore u području zaštite prava potrošača možete pogledati na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang