Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 8

Kakvu poruku šaljete svojom ljetnom poslovnom odjećom?

Kakvu poruku šaljete svojom ljetnom poslovnom odjećom?
2

U ljetnoj sezoni mnogi se opuste i biraju odjeću koja nije primjerena radnome mjestu. Saznajte kakvu poruku šaljete neprikladnom odjećom, ali i što izabrati

VIDEO

S obzirom na to da smo već usred ljetne sezone, mnogi su zasigurno još uvijek u okovima poslovnih obveza. Kako temperature rastu tako pokušavamo pronaći načine kako bi se ohladili, ali i nosili odjeću koja je primjerena visokim temperaturama. Kako u svakodnevnom životu možemo sebi dopustiti kraću i otvoreniju odjeću, poslovno okruženje ipak zahtijeva primjerenije komade. 

S obzirom na to da je u poslovnome okruženju jako važan prvi dojam, pogotovo onima koji surađuju s važnim klijentima, naravno da je potrebno voditi računa o ljetnome izgledu. Ako uzmemo u obzir halo efekt koji govori da u roku od sedam sekundi steknemo prvi dojam o osobi onda svakako trebamo obratiti pažnju na svoj izgled. Mnogi zanemaruju ovu stavku, malo se opuste i dopuste sebi odijevanje u kratke hlače ili neprimjerene majice. Iako je svima udobnost na prvome mjestu, ipak je potrebno izbjeći nepotrebne neugodnosti, ali i neozbiljnost koju možete izazvati svojom odjećom. 

Savjeti za žene 

Činjenica je da su žene generalno više zaokupljene svojim izgledom nego muškarci premda uvijek postoje iznimke. One su u u težoj poziciji jer s obzirom na količinu izbora odjeće i raznih asesoara ipak znaju pogriješiti, što naravno može ostaviti pogrešan dojam na druge i poslati krivu poruku. Žene su često u dilemi kakva je vrsta majice ili košulje primjerena od kojih materijala ili kolika je zadovoljavajuća dužina suknje ili haljine.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ljeti se najčešće preporučuju lagani i prirodni materijali, poput lana i pamuka u kojima ćete se osjećati ugodno. Postoji oni koji pribjegavaju kupnji sintetičkih materijala, ali bolje da odustanete od takve kupnje pa makar bila i puno povoljnija jer ako imate problema sa znojenjem, to vas može dovesti u neugodne situacije. Također, možete izabrati svijetlije tonove, a ne crne ili sive komade, ali da ne budu prenapadni. Što se tiče majica, možete nositi modele bez rukava, ali naravno da to ne uključuje majice s bretelama koje previše otkrivaju. Svoj dekolte, također, držite u granicama pristojnosti. Za vrijeme sastanka bilo bi dobro da su klijenti usmjereni na sadržaj, a ne na vas, što može odaslati pogrešan dojam. 

Dužina suknje ili haljine uvijek predstavlja potencijalni problem. Ako ste jedna od onih koji vole nositi ovakve komade, onda u svojoj kolekciji zasigurno možete na prste jedne ruke nabrojati one koje su idealne za posao. Prilikom kupnje i odabira, pripazite da dužina bude do koljena. Kada sjedite vaša bi bedra trebala biti pokrivena i sve vrste proreza na suknjama ili haljinama nisu prikladni za poslovne svrhe. Odabir cipela jednako je važan. Ako ćete se odlučiti za sandale onda svakako pazite na da su vaše noge čiste i uređene.     

Kako ipak ne bi bili dosadno u odijevanju, svoje kombinacije možete podignuti i s zanimljivim nakitom, ali pripazite da ne bude prenapadan. Kada ste u interakciji s klijentima, vaš nakit, ali i ostali dodaci ne bi trebali biti u prvome planu. 

Savjeti za muškarce 

Muškarci, u principu, nisu toliko zaokupljeni problemima s odjećom. Ipak, naprimjer dolazak u kratkim hlaćama na posao u mnogim tvrtkama nije dopušteno. U tom slučaju izaberite hlaće s laganijim materijalima. Također, u trgovinama se mogu kupiti i majice s V izrezom koji zna biti malo dublji i koji otkriva višak kože. Pripazite s takvim majicama i radije izaberite one zatvorenije ili jednostavno tanje košulje u kojima ćete izgledati prikladno za posao i sastanke. Dolazak u japankama nije prihvatljiv ni za muškarce ni žene kao ni otkačena ljetna odjeća. Takve komade radije ostavite za plažu ili kada odete negdje na odmor jer posao ipak zahtijeva malo ozbiljniji pristup. 

U svakom slučaju, vaša odjeća govori o vama, vašoj osobnosti, ali i stupnju ozbiljnosti. Poslovno okruženje specifično je zbog važnog prvog dojma koji možete ostaviti u radu s klijentima. Nemojte dopustiti da posao pati zbog vaših modnih izleta koji nisu u skladu s onim što prezentirate. Ne zaboravite da je i odjeća vrlo važan dio vas koji znatno može utjecati na ono što će ljudi misliti o vama, a pogotovo kada u nekim situacijama i budućnost cijele tvrtke ovisi o vama i vašim sposobnostima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang