Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Mali vodič za velike odluke i provođenje željenih planova

Mali vodič za velike odluke i provođenje željenih planova
1

Nakon što donesete sve manje odluke, ona velika će logično uslijediti. Nezaobilazno pravilo je i odlučivanje u skladu sa sobom. To je obrana od žaljenja

VIDEO

Odluči što želiš. Odluči što si sve spreman učiniti za to. Utvrdi svoje prioritete i primi se posla - davno je izjavio američki naftni tajkun H. L. Hunt. Za takav stav potrebna je hrabrost, a ono što predhodi takvoj odvažnosti je “umjetnost“ donošenja dobrih odluka. Postoje točno određeni pravila koja vode do odličnih odluka ističu stručnjaci. Prvo je - fokusirati se na ono najvažnije. Čini se trivijalnim, ali stručnjaci upozoravaju kako se ljudi često gube razmišljajući o mnogim faktorima koji utječu na odluku umjesto da odrede najvažniji i drže ga se. 

Idući korak je pretvoriti veliku odluku u seriju manjih. Primjerice, prelazak na novi posao zahtjeva nove vještine, ogromnu količinu dokazivanja i preseljenje u drugi grad. Uz toliko informacija za žongliranje na kraju se donosi pogrešna odluka ili se uopće ne odlučuje. Bolje je odlučivati malo - pomalo. 

Pomno istražite novog poslodavca i odlučite da li zaista želite raditi taj posao. Provedite nekoliko dana u tom gradu i odlučite da li biste mogli živjeti tamo. Nakon što donesete sve manje odluke, ona velika će logično uslijediti. Nezaobilazno pravilo je i odlučivanje u skladu sa sobom - onim što volite, onim što vas zanima i onim u čemu ste dobri. To je najbolja obrana od žaljenja zbog izbora u budućnosti.

‘Nešto divno’ kao faktor odluke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razmotrite sve dobre posljedice vaše odluke. Pokušajte donijeti takvu odluku koja može dovesti do nečeg divnog. Preispitujte odluku dok u razmišljanju o njoj ne iskrsne nešto divno. To je najbolje jamstvo da je izbor pravi.

Bez pomne pripreme nema ni dobre odluke

Pripremi sve što treba kako bi i provođenje odluke bilo uspješno. U poslu to često znači da je sastanak završio s nizom odluka, ali bez jasnih smjernica kako ih provesti. Ako nema strasti da se određena oodluka sprovede u dijelo ili ako se unaprijed zna da je nemoguće provesti je, tada zapravo niste odlučili ništa.

Optimizam koji nije realan 

Što je više faktora koje mogu krenuti po zlu, veća je vjerojatnost da će stvarno krenuti po zlu.

Jednostavnost - neprocjenjivo 

Pojednostavnite što više možete. Svedite sve što mora ispasti dobro, a na što ne možete utjecati na minimum.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.