Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Neslomljiva će volja lako zaraziti cijeli poslovni tim

Neslomljiva će volja lako zaraziti cijeli poslovni tim
1

Zatvorski duo Red i Andy tijekom dugih godina zatočeništva u Shawsanku smisao života pronalaze u nadi i vjeri prema boljoj budućnosti

VIDEO

Iz hollywoodskih filmova može se naučiti mnogo više poslovnih lekcija od najčešće uzrečice “You are fired!” (Otpušten si!). "Iskupljenje u Shawshanku" filmsko je remek-djelo o veličini ljudskog duha. Zatvorski duo Red i Andy (Morgan Freeman i Tim Robbins) tijekom godina zajedničkog zatočeništva u Shawsanku smisao života pronalaze u prijateljstvu, iskupljenju, nadi i vjeri prema boljoj budućnosti. Iako je osuđen na doživotnu robiju i odvalio 20 godina kazne Andy ne gubi neslomljivu volju i snalažljivost koje ulijevaju optimizam i donose promjene svim zatvorenicima:
- Potrudi se živjeti, ili ćeš umrijeti, slavna je rečenica Andyja Dufresnea na čijem primjeru biznismeni mogu naučiti koliko pojedinac utječe na produktivnost čitavog tima.

Taština u poslu može navući vraga na vrata
Mladi “yuppie” Kevin (Keanu Reeves) nikada nije izgubio slučaj - čak ni kada je njegov klijent bio kriv. Iako zna da je to što radi pogrešno taština mu ne dozvoljava da prestane, zbog čega “prodaje dušu vragu” Johnu Miltonu (Al Pacino)
koji se proslavio s citatom: “Taština, moj omiljen grijeh.”

Život je prilika, koja čeka na to da se iskoristi
U "Dućanu čuda gospodina Magoriuma" Dustin Hoffman glumi vlasnika čarobnog dućana s igračkama koji počinje propadati nakon što odluči dati otkaz. Kako bi vratio dućan, on i njegova pomoćnica (Natalie Portman) moraju početi vjerovati u moć dućana i igračaka.
- Život je prilika, potrudi se da uspiješ, napominje Magorium.

U poslu obitelji i prijatelji postaju samo suigrači
Nakon ubojstva kongresmenove suradnice na vidjelo dolazi i njihova intimna veza, političkih laži i intrige između bliskih kolega. Film “U vrtlogu igre” uči kako nitko ne može odvojiti privatno od poslovnog, a u nekim se situacijama ne može vjerovati niti najboljim prijateljima jer novac i moć mogu pokvariti ljude.

Gospodare svemira pobjeđuje se čvrstim stavom
Ona je popuno luda, cvili Andrea (A. Hathaway) zbog šefice iz pakla u “Vrag nosi Pradu”. Andrea ima posao za koji bi milijuni žena ubili no Miranda joj zagorčava život dajući joj poslove iznad njenih mogućnosti. Postupke šefovima koji misle da su središte svemira ne treba uzimati osobno, a pobjediti ih se može tako da se izborite za sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.