Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Nova pravila uz koja se lakše pronalazi posao

Nova pravila uz koja se lakše pronalazi posao
1

Više nije potrebno navoditi opsežan popis svih poslova koje ste radili u životu, kao ni sve detalje o vašem obrazovanju. Navesti treba nove stvari

VIDEO

Ljudi koji su proveli godine a možda i desetljeća u istoj tvrtci često imaju problema s traženjem novog posla jer se drže starih, prokušanih tehnika i zaboravljaju da se svijet promijenio, tvrdi poslovna savjetnica Karen Burns.
Danas se više ne može računati na to da će vam se poslodavac javiti i reći kako vam da je zaposlio nekog drugog. Te male uljudnosti nestale su s gramofonskim pločama.
Također, više nije potrebno navoditi opsežan popis svih poslova koje ste radili u životu, kao ni sve detalje o vašem obrazovanju. Životopisi postaju fleksibilniji, a poslodavci manje vremena provode čitajući ih. Stoga je dobro koncentrirati se na stvari koje su povezane s poslom za koji se natječete kako biste pokazali da te pravi čovjek za to radno mjesto.

TRAŽE VAS NA INTERNETU:
Poslodavac će vaše ime odmah ukucati u internetsku tražilicu. Stoga bi sve stvari koje vas predstavljaju u lošem svjetlu,, trebalo pokušati ukloniti. Ako to nije moguće, dobro ih je zatrpati novim, pozitivnijim objavama.

ŽIVOTOPIS KOJI NE GNJAVI
Obratite pažnju i na tehničke detalje životopisa. Njega bi trebalo biti lako slati e-mailom, otvarati, čitati, skenirati i skidati s interneta. Stoga izbjegavajte neobične tipove slova i okvira.

POSLODAVCI SU SVE MLAĐI
Sve je vjerojatnije da ćete na razgovoru za posao morati predstaviti se nekome mnogo mlađem od vas. Odnosite se prema njemu s poštovanjem i izbjegavajte fraze “kad sam bio vaših godina” ili “podsjećate me na kći”.

VJEŠTINE, A NE ISKUSTVO
Poslodavce manje zanima što ste u životu radili, a više što možete učiniti za njih. Stoga je dobro unaprijed se raspitati o potrebama neke tvrtke kako biste znali što se od vas traži i na vrijeme se pripremili.

VIRTUALNA PRISUTNOST
Iskoristite prednosti interneta za traženje posla. Iskušajte Twitter, Facebook i LinkedIn. Razmislite i o tome da napravite svoje web-sjedište ili blog usmjeren na karijeru s profesionalnim fotografijama i životopisom.

MREŽA POZNANIKA
Pronalaženje posla putem veza i poznanstva više se ne smatra nemoralnim. Poznanici vas mogu preporučuti poslodavcu ili vam otkriti kakve ljude traže u nekoj tvrtki, pa je stoga važno održavati kontakte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija