Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Odvažno se oduprite omalovažavanju na poslu

Odvažno se oduprite omalovažavanju na poslu
3

Ne očekujte da vas kolege i nadređeni maze i tetoše, ali odlučno zahtijevajte da vas cijene kao osobu i da poštuju vaš rad i uloženi trud

VIDEO

I muškarci i žene na poslu se podjednako često susreću s frustracijama, omalovažavanjem, a često i tiraniziranjem od strane pojedinaca ili tvrtke u kojoj rade. Ne žele vam pomoći  savjetom, iako bi to mogli i trebali, te vas stavljaju da unedogled čekateodgovor. Kad vam je uskraćena pomoć podrška, nemojte klonuti duhom. Sjetite se one “Što me ne uništi, to me ojača!” i oslonite se na vlastite snage. Budite odvažni i direktni.

MEKANOST KOČNICA NAPRETKA
Ako ljudima dopustite da vas izrabljuju i iskorištavaju, budite uvjereni da će oni to i učiniti. Izgradite autoritet te igrajte mudro i pametno. To, dakako, ne znači da u poslovnom svijetu nema mjesta za susretljiv, odnos, ali budete li suviše mekani, to će zakočiti vaš napredak.

PODIJELITE CILJEVE S BLISKOM OSOBOM
Vodite dnevnik te napišite želje i ciljeve. Ako ih često spominjete, lakše ćete ustrajati u njima. Podijelite zabilješke s osobom kojoj vjerujte. Ako klonete duhom, ona će vam pomoći da se vratite na pravi put.

PRIJE SVEGA ODREDITE CILJEVE I SNOVE
Prije nego što se sastanete s ljudima koji igraju važnu ulogu u razvoju vaše karijere, otkrijte što točno želite. Tako ćete moći lakše i kvalitetnije razgovarati o ciljevima i težnjama te ih naposljetku i ostvariti.

UVIJEK POSTOJI NETKO SPREMAN POMOĆI
Dajte kolegama do znanja kad trebate pomoć. Čak i ako vam oni ne mogu pomoći, možda će vas uputiti na pravu osobu ili će pronaći nekoga tko vam može pomoći da riješite problem.

I ŠEFOVI I KOLEGE CIJENE ISKRENOST
Otvoreno i bez uvijanja recite kolegama što od njih želite. Budite taktični, ali prije svega direktni, jasni i otvoreni. Upravo zbog iskrenog i izravnog pristupa, i kolege i nadređeni  puno će vas više poštovati.

NAČELO "RUKA RUKU MIJE" JAMČI POMOĆ
Dajte ljudima razlog zbog kojeg će vam sami poželjeti pomoći. Prvi korak je da budete iskrena i dobra osoba. Ako vas ljudi zavole, rado će vam izaći u susret i pomoći vam kad god zatreba. Drugi važan korak je da im date do znanja kako ćete i vi njima pomoći ako ustreba. Ako ništa, pomoći će vam iz vlastita interesa.

OPTIMIZAM POMAŽE I VAMA I KOLEGAMA 
Razmišljajte kao pobjednik i smišljajte rješenja koja će vas odvesti do pobjede. To će pomoći i vama i kolegama iz vašeg poslovnog tima, te ćete biti korak bliže da na poslu dobijete ono što želite.

DOBAR UGOVOR RJEŠAVA NEDOUMICE
Želite li se zaštititi, pobrinite se da sve dogovoreno dobijete i napismeno. Pojedinci  lako daju obećanja, koja kasnije jednako lako i povlače. Ugovor će vas zaštititi i osigurati da šefovi ispoštuju obećanja.

KAD POSTANE NEIZDRŽIVO - OTIĐITE
Ne bojte se otići. Ako osjećate da nikad nećete napredovati ili da vas previše i izrabljuju, ne ustručavajte dati otkaz. Vaš potez možda potakne nadređene da isprave sve svoje pogreške.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang