Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

"Smanjujemo troškove, planiramo pozitivnu godinu!"

"Smanjujemo troškove, planiramo pozitivnu godinu!"
1

Evenio će se uskoro predstaviti i na specijaliziranom sajmu u Bologni. Pripreme za sajam su gotove, a na put se kreće za nekoliko dana.

VIDEO

Krenuli su novi sastanci s kandidatima 'Poslovanja na kvadrat', koji uz pomoć stručnjaka Gorana Blagusa i Filipa Jelića pokazuju sve veći napredak. U kojoj se fazi kandidati trenutno nalaze? Koji problemi su riješeni ili su na tom putu? Koji su budući planovi? Sve to smo najprije pitali Jelenu Kovačić i Jelenu Brezovec iz varaždinske izdavačke kuće Evenio, koja se bavi izdavanjem bojanki i slikovnica te 'drži' specijalizirani portal Klinfo.hr. 

Financijski plan

Djevojke iz Evenija ističu kako su završile financijski plan i kažu kako on za sada izgleda obećavajuće. "Otkrili smo da ipak još možemo malo smanjiti rashode tj. troškove. Uz to, ove godine nemamo u planu većih ulaganja u proizvodnju, a očekujemo i rast prihoda u nekim djelatnostima, pa bi prema planu godinu trebali završiti u pozitivi i  daljnjim rastom prihoda. Sad je na nama da se potrudimo plan realizirati. Početak godine uvijek nam je malo lošiji, ali imamo internu financijsku kontrolu i plan, pa nema panike", kazala nam je Jelena Brezovec.

Tvrtka će se uskoro predstaviti i na specijaliziranom sajmu u Bologni. Pripreme za sajam su gotove, a na put se kreće za nekoliko dana. "Još samo čekamo tisak promotivnih materijala i to je to.  Pripreme se više-manje svode na dogovaranje sastanaka s potencijalnim kupcima autorskih prava. Očekuju nas sastanci s izdavačima iz Italije, Njemačke, Austrije, Španjolske, Rusije, Koreje i Španjolske", kaže Jelena Kovačić, dodajući kako se nadaju i spontanim sastancima sa zainteresiranim agentima na samom štandu te da će im boravak u Bologni biti uspješan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz Evenija su se među ostalim osvrnuli na statistike svog portala Klinfo.hr, koji pokriva teme namijenjene roditeljima. "Klinfo.hr posljednjih mjeseci raste u smislu broja posjetitelja i zbog toga smo jako vesele. Trebalo je pet godina svakodnevnog, mukotrpnog rada, ponekad s ograničenim resursima da roditelji prepoznaju kvalitetu sadržaja, dolaze redovito i da se portal dovede u top 100 u Hrvatskoj, kaže Jelena Kovačić. Portal je inače trenutno na 78. mjestu prema statistici Gemius Audiencea".

Zanimalo nas je i je li možda provedena analiza čitanosti portala po rubrikama. "Detaljnu analizu po rubrikama još nismo stigli napraviti, ali u planu je za travanj kada ćemo razrađivati koncept za redizajn Klinfo.hr portala. Trenutno je u tijeku i anketa o zadovoljstvu, usabilityju i potrebama čitatelja, pa ćemo napraviti jednu dobru analizu prije no što se bacimo na dizajn i doprogramiranje. U planu su neke nove rubrike koje će poboljšati interaktivnost i komunikaciju s čitateljima, a glavni cilj je učiniti portal još preglednijim, informativnijim i korisnijim čitateljima", dodaje Jelena K.

Osobni kontakt

Njena kolegica pak pojašnjava kako namjeravaju pristupiti agencijama i oglašivačima u cilju prodaje oglasnog prostora na portalu. "S većinom agencija već surađujemo, a njegujemo i individualni pristup oglašivačima. Iako živimo u vremenima kada je teško unaprijed planirati budžete i kada su budžeti za oglašavanje, posebno na portalima, doista mali, pokušat ćemo ove godine planski i na vrijeme oglašivačima predstaviti godišnje pakete oglašavanja koji su uvijek najpovoljnija opcija", ističe Jelena B. "Osim novih promotivnih materijala tj. brošura u kojima ćemo izolirati vrijednosne poruke važne oglašivačima (na način na koji nas je naučio Goran), u pristupu ćemo mijenjati samo to da ćemo inzistirati na sastancima, jer "uživo" najbolje možemo predstaviti što je Klinfo.hr i koji ljudi iza njega stoje, kako ga radimo i uređujemo. Isto tako, u osobnom kontaktu možemo neposrednije razraditi kampanju da ona bude najučinkovitija i optimalna u odnosu na potrebe oglašivača", zaključuje.

Međutim, to nije sve što se događa u varaždinskoj tvrtki. Naime, radi se i na mobilnoj verziji portala koja bi do kraja ožujka trebala biti funkcionalna i dostupna čitateljima. Iz Evenija ističu i kako su proširili distributivnu mrežu za tiskana izdanja plasiranjem proizvoda u knjižare Algoritma i Školske knjige. Pripremaju se i za specijalizirani sajam Dani beba, djece i trudnica u Westgateu, koji se održava od 12. do 14. travnja.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang