Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Party bez kajanja: Uz čašicu više nikako ne pričajte o poslu

Party bez kajanja: Uz čašicu više nikako ne pričajte o poslu
1

Na poslovnu zabavu dođite sami i suzdržite se od toga da baš tu večer dobijete napadaj iskrenosti. Zapamtite da je party još jedna poslovna obveza i ne flertujte

VIDEO

Moram li obuti štikle? I biti ljubazna prema kolegici koja ni nakon dvije godine suradnje ne zna da se zovem Jelena, a ne Helena? I moram li uopće ići na uredski party? Odgovor na posljednje pitanje glasi: Da. Mislite li da se vaš izostanak neće primijetiti, varate se. Iako vam se ne da ići znajte da je taj party još jedna, malo opuštenija, poslovna obveza. No nemojte se previše opustiti jer kombinacija blagdanskog veselja i alkohola u mnogima probudi ono najgore. 

Najbolje se zaustaviti već na drugom piću jer ne želite šefu reći što stvarno mislite o njemu. Ostanite trijezni ili naručite piće koje ne volite pa ga pijuckajte cijelu noć. Iako je to blagdanska zabava, provjerite je li formalna ili neformalna kako vam se ne bi dogodilo da među “ljude u crnom” dođete u majici omiljenog rock benda ili ultra kratkoj minici. Pozivnica za jednog ne znači da je u redu na zabavu povesti partnera. No ako je +1 obvezan, ne ignorirajte to i upoznajte partnera s pravilima bontona.

Izbjegavajte flert

Uredska zabava nije mjesto gdje ćete pronaći odabranika vašeg srca, stoga, ne odvlačite potencijalne ženike na plesni podij i ne flertujte. Nemojte se zakačiti za jednoga kolegu. Zabava je prilika za bolje upoznavanje suradnika i kolega iz svih odjela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oprez! Alkohol stvara ‘zvijezde’

Ne pretjerujte s alkoholom. Pazite da, nakon što posegnete za mikrofonom i zapjevate u maniri televizijskih supertalenata, ne postanete glavna tema na uredskim hodnicima ili najnoviji internetski hit.

Poslovno zabavljanje

Pronađite zlatnu sredinu između opuštenosti i uštogljenosti. Družite se sa svima, upoznajte kolege s kojima inače izmjenjujete pozdrave u dizalu ili u kantini. Svakako pozdravite šefa na dolasku i odlasku.

Prvo posao pa onda zabava

Ne provodite vrijeme hvaleći se poslovnim uspjesima jer biste sutra mogli biti predmet razgovora mnogih kolega, koji će vas prozvati dosadnjakovićem i umišljenim. Teme razgovora neka ne budu preozbiljne - pitanja o smislu života i egzistenciji ostavite za druge prilike. Treba izbjegavati teme o poslu, ali i one kontroverzne, poput religije i politike, kako se ne biste s nekim sukobili. Čavrljajte i pripazite da podjednako provodite vrijeme sa svima, ne samo s dečkima s kata ili, što je još gore, ni s kim, okrećući leđa zidu te se nadajući da vas nitko neće vidjeti. 

Uredska zabava mjesto je gdje možete iskoristiti priliku i razgovarati s ljudima “od gore” koje ne vidite često, a možda vam se otvore i nove prilike. Neka atmosfera ostane opuštena, ali ipak imajte na umu da vas netko sigurno gleda i da ste na poslovnoj  zabavi. Iako je blagdanska zabava s kolegama mjesto gdje bi se trebali bolje upoznati i opustiti, posao ipak stavite na prvo mjesto, pa se tek onda zabavite i družite s kolegama.

Govorite i tijelom

Iako je zabava dosadna, a gosti na njoj još gori, ne otkrivajte da se dosađujete govorom tijela. Izbjegavajte zijevanje, prekrižene ruke, mrgođenje i mrmljanje u bradu.

Mamurluk na poslu

Ako je zabava organizirana usred tjedna, a vi ste ipak popili koju čašicu previše, nemojte uzimati slobodan dan, obvezno se pojavite na poslu. Preživite mamurluk na poslu, a ako se ne pojavite, o vašem sinoćnjem ponašanju neće prestati brujati cijeli ured.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang