Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Ponekad nije dobro imati stalan i "siguran" posao

Ponekad nije dobro imati stalan i "siguran" posao
1

Nije lako biti privatnik, no grozno je i tražiti povišicu koju ste zaslužili, raditi zbog straha i u frustraciji, šutjeti ili gledati sebe kao kukavicu

VIDEO

Logika “moramo raditi da bismo se prehranili” svima je jasna, no svaki se zaposlenik sigurno često pita koliko ona ima smisla. Za poslodavca dajemo sve od sebe, odjevamo se kako on želi, družimo se s ljudima koje nam je izabrao, svaki dan ustajemo u isto vrijeme - sve zbog njega. Iako znamo da nemamo mnogo izbora, svi ponekad skrivećki mislimo kako je glupo ići na posao. I sanjamo o tome da ne radimo ništa, a novac se slijeva na račun. Što zapravo i nije nemoguće. Vlasnici malih biznisa i slobodni zaposlenici (freelanceri) rade mnogo manje od stalno zaposlenih, no osjećaju se mnogo sretnije od njih, pokazalo je američko istraživanje. Zarađuju pristojno, iako malo manje od redovitih zaposlenika. Na običnom poslu, želite li više zarađivati, morate moliti poslodavca za povišicu, što je najčešće vrlo neugodno.
Uz vlastiti posao sami kontrolirate visinu zarade. Danas ima raznih hobija koji mogu postati dobar biznis, a poslovati kao privatnik možete naučiti. Borite li se s mislima o napuštanju posla i pokretanju vlastitog biznisa, ipak nemojte prenagliti. Najprije sve dobro proučite.

ISKUSTVO JE BITNO ZA DOBRO PLAĆEN POSAO
Ne napredujemo usavršavanjem na jednome mjestu jer mnogo učimo samo na početku, a poslije stagniramo. Za to vrijeme propuštamo iskustva koja mogu donijeti više zarade u budućnosti.

POSAO JE POPUT CJELOŽIVOTNOG TRENINGA
Na poslu morate spremno prihvatiti sve zapovijedi i pravila te vrlo često zatomiti svoje mišljenje. Osjećate li da ste potpuno istrenirani što trebate reći u kojem trenutku, potražite opušteniju atmosferu.

RADNA SNAGA PUNA PROFESIONALNIH KOCKARA
Stalan posao i zdravstveno osiguranje najjače su karte na stolu poslodavaca. Izgubite li ih, gubite i svu sigurnost, pa se tako kockate iz dana u dan na poslu. Vi možete sami kreirati svoju sigurnost.

OD VELIKIH SNOVA DO VELIKE KUKAVICE
Atmosfera straha u timu rezultira pažljivim govorom i postupcima. Svi kukaju, ali nitko ne mijenja posao jer se boje svega. Ne dajte da vam slome duh. Ima puno poslova na kojima je sigurno bolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith